Καλώς ήρθατε στο 4ο μας ραδιοφωνικό επεισόδιο. Το ολοκαίνουριο podcast, με τίτλο “Ελλάδα Ηγέτης και Πάλι”, έχει σκοπό να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ώστε η Ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.
Ξεφεύγοντας από το τέλμα…
Επεισόδιο #4
Καλώς ήλθατε λοιπόν στο 4ο μας επεισόδιο που έχει τίτλο…ξεφεύγοντας από το τέλμα.
Η κατάσταση λοιπόν στη χώρα μας όσον αφορά τουλάχιστον την οικονομία είναι τραγική. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, άλλοι έχουν τεθεί σε αναστολή, άλλοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και της πείνας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής αλλά και ακόμα και στην βενζίνη και σε πολλά άλλα είδη…άρα ο κλοιός σφίγγει.
Και πως θα τα βγάλουμε πέρα με όλες αυτές τις αυξήσεις; Ενώ ολόκληρες βιομηχανίες καταστρέφονται, δεν υπάρχει δουλειά πουθενά, υπάρχει λύση;
Υπαρχει φως στο τούνελ;
Ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ, για αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε ο καθένας όσο μπορεί αυτή την κατάσταση, τώρα που η ανθρωπότητα περνάει δύσκολα, τώρα που όλοι υποφέρουν.
Ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
Πως λοιπόν μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να ανέβουν ώστε να ανέβει και η χώρα μας;
Σαωίδα σωτηρίας προσφέρει το διαδίκτυο. Και είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την στιγμή.
Ένα εργαλείο το οποίο αν χρησιμοποιήσουμε σωστά θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην αγορά, να γίνουμε δημοφιλείς, να αυξήσουμε τη δημοτικότητά μας, να γίνουμε γνωστοί, να μπορέσουμε να προσελκύσουμε κόσμο και να συνάψουμε και διάφορες συνεργασίες με άλλες εταιρείες για να μπορέσουμε να ανελιχθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αλλά θα πρέπει να εργαστούμε μεθοδικά, με στρατηγική και πλάνο. Διότι το διαδίκτυο είναι τεράστιο αλλά κρύβει και πολλές παγίδες.
Και το διαδίκτυο μπορούν να το εκμεταλλευτούν όλες οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες ανεξαρτήτως του κλάδου τους, και ανεξάρτητα από το είδος των προιόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Και επειδή το διαδίκτυο είναι τεράστιο, μπορούμε να στοχεύσουμε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλουμε, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, και με βάση ορισμένα χαρακτηριστικά και κριτήρια.
Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της διαφήμισης και της προβολής στο διαδίκτυο.
Διότι ας αναλογιστούμε λίγο πως ακριβώς διαφημίζονται οι εταιρείες για παράδειγμα στην τηλεόραση. Κάνεις λοιπόν μία συμφωνία με ένα τηλεοπτικό κανάλι και αυτοί προβάλλουν το βίντεό σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου σε κάποιες ώρες ή μετά από κάποιες εκπομπές…αλλά το θέμαι είναι ότι τη διαφήμισή σου θα την δουν όλοι, θα τη δει όλος ο κόσμος. Από όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα δουν τη διαφήμισή σας μόνο ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά τους ενδιαφέρει το προιόν σας ή η υπηρεσία σας, και πόσο λίγοι είναι αυτοί που θα δουν τη διαφήμιση τη συγκεκριμένη στιγμή και πόσοι αυτοί που θα ενδαιφερθούν και θα ζητήσουν παραπέρα πληροφορίες.
Άρα λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι οι διαφημίσεις σε μέσα όπως η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή άλλα παραδοσιαλά μέσα όπως το να μοιράζουμε φυλλάδια δεν είναι εκστρατείες στοχευμένες. Απευθύνονται σε όλους. Και άρα η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται κατακόρυφα και συν τοις άλλοις είναι και πολύ ακριβές.
Εδώ λοιπόν έρχεται το διαδίκτυο να προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, είδους προιόντος ή υπηρεσιών.
Πάμε λοιπόν να δούμε τη διαφορά του διαδικτύου από τα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης και πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε ώστε να προσελκύσουμε πελάτες οι οποιόι πραγματικά ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μας.
Το διαδίκτυο μας προσφέρει τη δυανατότητα να στοχεύσουμε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων επιλέγοντας διάφορα κριτήρια και χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γεωγραφικά κριτήρια, όπως είναι ας πούμε το κλίμα, η περιοχή, ή το μέγεθος της πόλης, η πυκνότητα του πληθυσμού, ή ακόμα και η διαφόρφωση του εδάφους ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημογραφικά χαρακτηριστικά όπως η ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, το επάγγελμα, η καταγωγή. το επίπεδο μόρφωσης, η θρησκεί η οικογενειακή κατάσταση, η κοινωνική τάξη ή ο τόπος κύριας κατοικίας.
Αλλά επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψυχογραφικά κριτήρια. Όπως θα δούμε σε επόμενα επεισόδια, είναι και τα πιο σημαντικά και μπορούμε να στοχεύσουμε ανθρώπους με βάση την προσωπικότητά τους και τον τρόπο ζωής τους.
Μπορούμε ας πούμε να στοχεύσουμε άτομα δραστήρια ή προσαρμοστικά, ή ανάλογα με την εργασία τους, τα χόμπυ τους, τα κοινωνικά γεγονότα, ή τον τόπο διακοπών τους, τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν, αν είναι μέλη κοινοτήτων, αν είναι μέλη επιχειρήσεων.
Αλλά επίσης μπορούμε να στοχεύσουμε και δυνητικούς πελάτες με βάση τον τρόπο χρήσης του προιόντος ή τις προσδοκώμενες ωφέλειες από αυτό, ή ακόμη και την τιμή, ή ακόμη και τη συσκευσία του προιόντος.
Και επίσης μπορούμε να στοχεύσουμε κόσμο με βάση τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στις μηχανές αναζήτησης για να ανακαλύψουν πληροφορίες σχετικά με προιόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε που μπορούμε να διαφημιστούμε στο διαδίκτυο και πως.
Ο μεγαλύτερος όγκος διαφημίσεων λαμβάνει χώρα στις διάφορες μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google, το Bing, το Yahoo, DuckDuckGo, και πολλές άλλες.
Και οι ‘ανθρωποι χρησιμοποιούν τις διάφορες μηχανές αναζήτησης για να συλλέξουν πληροφορίες, να επιλύσουν προβλήματα, να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, την κοινωνική τους θέση, να πετύχουν τους στόχους τους, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες, τις φιλοδοξίες, και τις επιθυμίες τους.
Και τώρα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στη δυναμική των διαφημίσεων που λαμβάνουν χώρα στις μηχανές αναζήτησης διότι όταν προβάλλουμε την επιχείρησή μας στις μηχανές αναζήτησης μπορούμε να προβάλλουμε την επιχείρησή μας σε άτομα τα οποία εκείνη τη στιγμή αναζητούν πληροφορίες σχετικά με ένα προιόν το οποίο μπορεί να είναι παραπλήσιο με το δικό μας, ή να προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα το οποίο εμείς μπορούμε να λύσουμε με τις υπηρεσίες ή τα προιόντα μας οπότε καταλαβαίνετε τη δυναμική και τοπόσο σημαντικό είναι αυτό.κριτήρια γεωγραφικά,
Διότι μπορούμε να στοχεύσουμε ανθρώπους τη στιγμή ακριβώς που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με με μία συγκεκριμένη φράση. Είναι άλλο πράγμα να στοχεύεις εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους μόνο λίγοι ενδαφέρονται, ελάχιστοι θα δούνε τη διαφήμιση εκείνη τη στιγμή, και πολύ λιγότεροι θα ενδαιφερθούν και θα επικοινωνήσουν με την επιχείρησή μας. Και είναι άλλο πράγμα να μπορείς να στοχεύεις ανθρώπους ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΡΙΒΩΣ που ενδιαφέρονται για να αγοράσουν κάτι ή να επιλύσουν ένα πρόβλημα.
Και δω να τονίσω ότι η διαφήμιση στις μηχανές αναζήτησης είναι πάρα πολύ οικονομική, πάρα πολύ φθηνότερη σε σχέση με άλλα μέσα τα οποία χρησιμοποιούμε εκτός διαδικτύου, παραδοσιακά μέσα.
Επίσης προβάλλουμε διαφημίσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως το Facebook, Twitter, Pinterst, LinkedIn, Instagram, TikTok, SnapChat, όλα αυτά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προσφέρουν μια τεράστια ευκαιρία σε όλες τις επιχειρήσεις.
Τώρα, κάθε κοινωνικά πλατφόρμα είναι διαφορετική και έχει τους δικούς της όρους αλλά γενικά, μπορούμε να στοχεύσουμε ανθρώπους με τις διαφημίσεις μας ανάλογα με κριτήρια γεωγραφικά, δημογραφικά, ψυχογραφικά, και άλλα. Και με βάση τις προτιμήσεις τους και τις αναζητήσεις τους μέσα σε αυτά τα κοινωνικά μέσα.
Άρα και εδώ η διαφήμιση είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και επίσης πάρα πολύ οικονομική.
Αλλά επίσης μπορούμε να προβάλλουμε με διαφημίσιες την επιχείρησή μα σε διάφορα φόρουμ, κοινότητες, και άλλους ιστότοπους τους οποίους επισκέπτονται άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για προιόντα παραπλήσια με τα δικά μας.
Και δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο που μπορούν να μας βοηθήσουν να στοχεύσουμε τους ανθρώπους τους οποίους θέλουμε, υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι τρόποι.
Και τώρα θα ήθελα να αναφέρω τους βασικότερους και τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε αγοραστικό κοινό μέσω του διαδικτύου.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στην οποία όχι μόνο θα προβάλλουμε τα προιόντα και τις υπηρεσίες μας αλλά επίσης πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, τα οφέλη των προιόντων μας, και θα δημιουργήσουμε περιεχόμενο το οποίο θα λειτουργήσει σαν πόλος έλξης, σαν μαγνήτης, για το αγοραστικό κοινό το οποίο μας ενδιαφέρει.
Και…μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μπλογκ στο οποίο θα παραθέτουμε άρθρα, έρευνες, τα οποία θα βοηθήσουν το αγοραστικό μας κοινό να καταλάβει καλύτερα όχι μόνο το τι προσφέρουμε αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσει αν αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε βίντεο, ηχητικά μέσαα όπως podacst, να δημιουργήσουμε σελίδες προιόντων, γραφικά, να πάρουμε συνεντεύξεις, να δημιουργήσουμε κουίζ, και διάφορα άλλα είδη διαδραστικού περιεχομένου και μπορούμε να οργανώσουμε διάφορα γεγονότα και εκδηλώσεις, με τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε μία πολύ ιδιαίτερη αγοραστική εμπειρία η οποία θα ανεβάσει και το κύρος της εταιρείας μαςαλλά φυσικά θα οδηγήσει και σε πωλήσεις.
Και φυσικά, με όλο αυτό το περιεχόμενο που δημιουργούμε προσπαθούμε να αυξήσουμε την παρουσία μας, να εμφανιστούμε δυναμικοί, να δημιουργήσουμε μια ομάδα οπαδών, οι οποίοι όχι μόνο αγοράζουν τα προιόντσα μας αλλά και οι οποίοι διαφημίζουν οι ίδιοι από μόνοι τους την επιχείρησή μας διότι εμείες τους προσφέρουμε μια πολύ ιδιαίτερη αγοραστική εμπειρία.
Και πως μπορύμε να δημιουργήσουμε αυτή την εμπειρία;
Θα κάνω μια εισαγωγή στη μεθοδολογία μου, τα “7 Ιδανικά”, σε επόμενο επισόδειο, στο οποίο θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και πως μπορούμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις και διάφορα events, με τα οποία θα προσφέρουμε μια ιδιαίτερη αγοραστική εμπειρία.
Είναι το όπλο μας, είναι το όπλο της μεθοδολογίας μας, και θα κάνουμε την εισαγωγή στο επόμενο επεισόδιο.
Και υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε κοινό, να αυξήσουμε την παρουσία μας και να αυξήσουμε φυσικά και τον κύκλο εργασιών μας.
Και θα αναφερθούμε σε όλους αυτούς τους τρόπους σε επόμενα επεισόδια.
Οπότε καταλαβαίνουμε τώρα ότι το διαδίκτυο είναι πραγματικά μια σανίδα σωτηρίας, και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι το μόνο εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τις Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και όλες τις επιχειρήσεις του κόσμου.
Και αυτή τη στιγμή οι περισσότερες επιχειρήσεις το έχουν αντιληφθεί αυτό και βρίσκονται στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν και μεις πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Οπότε στο επόμενο επεισόδιο θα κάνω μια εισαγωγή στην μεθοδολογία μου, τα “7 “Ιδανικά”, ελπίζω η χώρα μας να βγει γρήγορα από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε, μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να προσπαθήσουμε, αρκεί να δουλέψουμε, χρειάζεται σκληρή δουλειά, τίποτα δεν είναι αδύνατον, όλα μπορούν να γίνουν.
Χρειάζεται αιδιοδοξία, πίστη, υπομονή και ελπίδα.
Μέχρι το επόμενο επεισόδιο να είστε όλοι καλά .
Γεια σας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/
Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ
Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη
*Τα 4 πρώτα εργαστήρια (30 ημέρες) παραδίδονται δωρεάν

Αναστάσιος Τζώρτζης
Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας
Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.
Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.
Προώθηση Αγαθών/Διαφήμιση/Πωλήσεις
- Αναπτύξτε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας με συστηματικό μάρκετινγκ
- Αυξήστε τις πωλήσεις σας με στρατηγικό μάρκετινγκ
- 23 λόγοι για να επενδύσει η επιχείρησή σας στο μάρκετινγκ περιεχομένου
- Μην πιέζετε υπερβολικά τους πελάτες σας
- Γιατί ένας ιστότοπος είναι πάντα σημαντικός, αλλά όχι πάντα αρκετός
- 23 λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο το μάρκετινγκ
- Γιατί Η Εμφάνιση Προιόντος Παίζει Ρόλο
Επιχειρήσεις
- Επιπτώσεις Του Κορωναιού Στην Ψηφιακή Οικονομία
- Τι με καθοδηγεί σαν επιχειρηματία
- Αποτελεσματικές στρατηγικές αφοσίωσης πελατών με παραδείγματα
- Γιατί η επιβράβευση των εργαζομένων σχεδόν πάντα λειτουργεί
- Κορωνοιός - η Ελληνική οικονομία καταρρέει
- Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν
- Γιατί μία καφετέρια δεν είναι πάντα μια καλή επιχειρηματική ιδέα
- Να Ξεκινήσω Αυτή Την Επιχείρηση; Απάντησα Με Μια Ερώτηση
0 Comments