fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Το Ρίσκο Του Να Επενδύεις Στο Μάρκετινγκ

Το Ρίσκο Του Να Επενδύεις Στο Μάρκετινγκ

by Tasos

}

Apr 3, 2021

Νόμιζε ότι προσπαθούσα να την εξαπατήσω. Είπε…”Έλα Τάσο, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, μιλάς πάντα σαν δικηγόρος όταν θέλεις κάτι να συμβεί. Σε παρακαλώ, μίλα, πες την αλήθεια, μαζί μου είσαι”.

Πραγματικά? Πιστεύεις ότι προσπαθώ να  πουλήσω κάτι;

Όχι?

Όχι, προσπαθώ να σε βοηθήσω και να σου δείξω κάτι!

Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, θα με τρελάνεις!

Και συνεχίσαμε να συζητάμε.

Ήμουν στην αγαπημένη μου θέση, σ’ ένα πλεονεκτικό σημείο. Μιλούσα για μάρκετινγκ, είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης, αλλά φοβάται να επενδύσει στο μάρκετινγκ.

Μια παθιασμένη γυναίκα, στην ηλικία μου. Έγινε επιχειρηματίας μόλις πρόσφατα. Δεν έχει καμία σχέση με το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Ρώτησα πολύ έντονα…Γιατί φοβάσαι να προωθήσεις την επωνυμία σου;

Δεν φοβάμαι, υπερασπίστηκε αμέσως τη θέση της. Είναι απλώς χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Όχι, δεν είναι, αλλά δεν γνωρίζεις τον αντίκτυπό του στις επιχειρήσεις. Και επίσης φοβάσαι και θα το αποδείξω.

Γιατί Η Επένδυση Στο Μάρκετινγκ Είναι Επικίνδυνη

Το ρισκο του να επενδυσεις στο μαρκετινγκ

Banner created with Canva

Τι είναι μάρκετινγκ;

Το μάρκετινγκ είναι η τέχνη της προσέλκυσης της προσοχής των καταναλωτών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας εταιρείας και περιλαμβάνει έρευνα, διαφήμιση, πωλήσεις, επωνυμία, δημόσιες σχέσεις, σχεδιασμό και διανομή προϊόντων και πολλά άλλα.

Πρόκειται για αλληλεπίδραση και δημιουργία σχέσεων με την αγορά, συναναστροφή με δυνητικούς πελάτες, μετατροπή τους σε πελάτες επί πληρωμή παρέχοντας λύσεις στα προβλήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, και τη μετατροπή τους σε επαναλαμβανόμενους αγοραστές, υποστηρικτές και φανατικούς οπαδούς μιας μάρκας.

Έχει να κάνει με την ενεργή παρουσία των επωνυμιών στην αγορά, τις σχέσεις και τις συνδέσεις με την εκάστοτε βιομηχανία και κλάδο. Με το μάρκετινγκ οι επωνυμίες δείχνουν ότι υπάρχουν και τι έχουν να προσφέρουν στον κόσμο.

Πρόκειται για μία συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους, όλη μέρα, κάθε μέρα. Οι επωνυμίες που επενδύουν στο μάρκετινγκ δεν μπορούν να κρυφτούν, γιατί έτσι κι αλλιώς ο ρόλος της προώθησης αγαθών και υπηρεσιών είναι να δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση, εμπιστοσύνη και τελικά να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Αφού εξήγησα τι είναι το μάρκετινγκ με περισσότερες λεπτομέρειες, το σκέφτηκε για λίγο και είπε … “Εντάξει, κατανοώ τη γνώμη σου, αλλά γιατί ισχυρίζεσαι ότι φοβάμαι;”

Ας πάμε λίγο πιο βαθιά … απάντησα.

Το μάρκετινγκ σε εξαναγκάζει

Να βελτιώσετε την ποιότητα των προιόντων και υπηρεσιών

Η δύναμή του είναι εκπληκτική. Όταν αποφασίσετε να επενδύσετε στο μάρκετινγκ, δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε πίσω. Είτε συνεχίζετε και μεγαλώνετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε και εξαφανίζεστε από την αγορά.

Το μάρκετινγκ σας αναγκάζει να βελτιώσετε την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

Ναι, σας αναγκάζει.

Διότι όταν εμπορεύεστε και προωθείτε την επωνυμία σας και δημιουργείτε ευαισθητοποίηση, ορισμένες ομάδες καταναλωτών θα ανταποκριθούν. Θα θελήσουν να μάθουν περισσότερα για εσάς. Θα σας εμπιστευθούν και θα συνάψουν επαγγελματικές συναλλαγές μαζί σας.

Τι θα τους προσφέρετε; Κατώτερα προϊόντα; Όχι, θέλετε να επιδείξετε την ανωτερότητα των προιόντων σας και πόσο υπέροχες είναι οι υπηρεσίες σας. Θέλετε να αποδείξετε ότι αξίζετε τον κόπο.

Δεν μπορείτε απλώς να εμπορεύεστε τα προϊόντα σας και στη συνέχεια να πουλάτε κάτι που δεν αξίζει. Μια τέτοια πολιτική θα έπληττε ακόμη περισσότερο την επιχείρησή σας.

Εάν πρόκειται να εμπορευτείτε κατώτερης ή μεσαίας ποιότητας προϊόντα, θα ήταν καλύτερα να μην διαφημιστείτε καθόλου.

Να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση πελατών

Το μάρκετινγκ σας αναγκάζει να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση πελατών σας.

Όταν προωθείτε την επωνυμία σας και κερδίζετε ορατότητα και αναγνώριση, οι πωλήσεις θα αυξηθούν.

Τι θα κάνειτε? Θα παρέχετε μια κακή εμπειρία χρήστη και θα χάσετε αυτούς τους πελάτες που μόλις αποκτήσατε;

Ή θα τους υποστηρίξετε για να τους διατηρήσετε;

Παρέχοντας μια ανώτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση πελατών, θέτετε τα θεμέλια της διατήρησης αυτών των πελατών για μια ζωή.

Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ένα βρώμικο κατάστημα χωρίς ωραία διακόσμηση. Δεν μπορείτε να προσκαλείτε άτομα στο σώρο σας και να τους καλωσορίζετε χωρίς χαμόγελο.

Θα αναγκαστείτε να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας, ώστε να είναι σύμφωνο με τα ποιοτικά σας πρότυπα.

Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω, γιατί όσο αποκτάτε νέους πελάτες, θα πρέπει να γίνετε καλύτεροι και γρηγορότεροι για να συμβαδίσετε με την αλλαγή.

Να γίνετε ηγέτης

Το μάρκετινγκ σας αναγκάζει να γίνετε ηγέτης.

Όσο περισσότερη προσοχή τραβάτε προς την επωνυμία σας, τόσο πιο υπεύθυνοι πρέπει να γίνετε.

Καθώς επιδεικνύετε την εμπειρία σας ως μάρκα, αποκτάτε εξουσία και εμπιστοσύνη.

Αναπτύσσετε σχέσεις, όχι μόνο με πελάτες, αλλά και με ανθρώπους που έχουν επιρροή και άλλες μάρκες. Το δίκτυό σας αναπτύσσεται.

Τώρα, είναι η σειρά σας να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας.

Σας αξίζει αυτή η αναγνώριση; είστε ικανοί να βοηθήσετε τους ανθρώπους με τις λύσεις σας; θα καλύψετε τις ανάγκες και τις υψηλές προσδοκίες τους;

Όλες αυτές οι υπευθυνότητες σας κρατούν σε εγρήγορση. Πρέπει να ανεβάσετε το παιχνίδι σας και να δείξετε την πραγματική σας αξία.

Αναπόφευκτα, θα γίνετε ηγέτης. Και θα κριθείτε επίσης.

Κατάλαβα τι εννοείς, είπε. Πράγματι, η δημοσιότητα και η προβολή απαιτούν ευθύνη. Πιστεύεις ότι φοβάμαι υποσυνείδητα; Ίσως νομίζω ότι δεν έχω αυτό που χρειάζεται. Αυτό μου λες;

Ναι, Μίνα. Είπα. Συγγνώμη.

Μην το λες αυτό. Ίσως φοβάμαι τελικά. Αλλά είναι η πρώτη φορά που έχω τον έλεγχο, ξέρεις!

Επέτρεψέ μου να πάω λίγο πιο βαθιά, είπα, νιώθοντας πιο χαλαρός εκείνη τη στιγμή.

Ζώνη επανάπαυσης

Όταν προβάλλεστε μπροστά σε ομάδες καταναλωτών με τα μηνύματά σας, λαμβάνετε απαντήσεις και σχόλια.

Και επειδή δεν μπορείτε να τους ικανοποιήσετε όλους και ορισμένα άτομα θα σας αφήσουν αρνητικά σχόλια, θα βρεθείτε σε μια θέση που είναι προκλητική.

Πρέπει να εκτιμήσετε ακόμη και τις αρνητικές απαντήσεις και να απαντήσετε. Θα πρέπει να τους ευχαριστήσετε για τη δοκιμή της επωνυμίας σας και να υποσχεθείτε ότι θα κάνετε ό, τι μπορείτε για περαιτέρω βελτίωση και καινοτομία.

Δεν θα τα παρατήσεις.

Θα πρέπει να βγείς από τη ζώνη άνεσης και επανάπαυσης σας και να ωριμάσεις ακόμη περισσότερο.

Δεν τα λέω αυτά για να σε τρομάξω ακόμη περισσότερο. Απλώς σου δείχνω πώς θα μεταμορφώσεις τον τρόπο που κάνεις  πράγματα, τη επαγγελματική σου νοοτροπία.

Υποθέτω ότι έχετε δίκιο φίλε μου, είπε και τα μάτια της σκοτείνιασαν.

Ω όχι, δεν είναι προσωπικό. Το γνωρίζεια αυτό.

Συμφωνώ, είπε.

Επέτρεψέ μου να προσθέσω ένα ακόμη σημαντικό πράγμα, είπα με χαρά στη φωνή μου.

Υπερηφάνεια

Όταν η επιχείρησή σας επεκτείνεται και προσεγγίζετε νέο κοινό με τις λύσεις σας, πρέπει να νιώθετε περήφανοι για αυτά που εμπορεύεστε.

Αυτό που εμπορεύεστε δεν είναι μόνο ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Είναι ένα βοήθημα για όσους το χρησιμοποιούν. Ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη ζωή των πελατών σας και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Και όταν μπορείτε να ικανοποιήσετε το κοινό σας, συμβαίνει κάτι μαγικό.

Νέες πόρτες ανοίγουν και οι άνθρωποι διαδίδουν τα νέα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις σας αυξάνονται και η επωνυμία σας θα προσεγγιστεί από άλλες μάρκες, επενδυτές και συνεργάτες και πιθανόν να προχωρήσετε σε συνασπισμούς και συγχωνεύσεις.

Όταν είστε περήφανοι για αυτό που προσφέρετε, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Αν πιστεύετε ότι αξίζετε τον κόπο, θα το πιστέψουν και οι πελάτες σας.

Είμαι, είπε. Είμαι περήφανη. Είμαι σχεδόν έτοιμη να επενδύσω στο μάρκετινγκ ως δοκιμή. Αλλά πόσο; ρώτησε. Πόσο θα κόστιζε;

Το μάρκετινγκ δεν είναι πλέον ακριβό

Ήξερα ότι θα ρωτούσες. Χαρά μου να μιλήσω με αριθμούς.

Το μάρκετινγκ ήταν ακριβό παλαιότερα. Τηλεοπτικές διαφημίσεις, ραδιοφωνικές διαφημίσεις, πινακίδες στους δρόμους.

Όχι πια.

Με την πληθώρα διαδικτυακών καναλιών, έχετε την ευκαιρία να διαφημιστείτε μπροστά στα σωστά άτομα, την κατάλληλη στιγμή, με μια προσφορά που είναι τόσο ακαταμάχητη που οι περισσότεροι καταναλαωτές δεν θα μπορούν να πουν ΟΧΙ.

Δεν έχεις 10$ για μερικές διαφημίσεις; Για να δείς πώς πηγαίνει;

Το μάρκετινγκ δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία. Δοκιμάζετε μια διαφήμιση, μια προσφορά, για να συλλέξετε δεδομένα και σχόλια. Βελτιώνετε τα μηνύματα, την προσφορά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Όταν πραγματοποιείτε πωλήσεις, θα είστε σε θέση να επανεπενδύσετε λίγο και να δημιουργήσετε μια μηχανή μάρκετινγκ που θα σας φέρνει αποτελέσματα χωρίς διακοπή.

Αυτή είναι η ομορφιά.

Υπάρχουν τόσες πολλές στρατηγικές, μέθοδοι, τακτικές, κανάλια και πλατφόρμες από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε, κάι είναι αναπόφευκτο να έχουμε καλά αποτελέσματα από τις καμπάνιες μας.

Το κλειδί εδώ είναι ότι στοχεύουμε μόνο άτομα που έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν δυνητικοί πελάτες και τελικά πελάτες επί πληρωμή.

Και προτού υποβάλει την επόμενη ερώτηση, είπα. Γνώριζες ότι υπάρχουν πρακτορεία που δεν χρεώνουν προκαταβολικά χρήματα; Σας χρεώνουν μόνο όταν λάβετε αποτελέσματα.

Ω, αυτό για μένα είπε. Και … μην μου πεις ότι είσαι ένας από αυτούς.

Είμαι, είπα και γελάσαμε.

Είπε … Το ήξερα φίλε. Προσπαθείς να με εξαπατήσεις. Χε χε. Σε έπιασα.

Δεν υπάρχουν όρια

Όταν μια επωνυμία είναι σε θέση να αποκτήσει πελάτες, έρχεται η ώρα να βελτιώσεις την απόδοσή της λίγο περισσότερο.

Ή τώρα ή ποτέ.

Αυτή είναι η ώρα για εκθετική ανάπτυξη. Προσφέρετε ανώτερη εμπειρία στους υπάρχοντες πελάτες σας και αυτού θα φροντίσουν για τα υπόλοιπα.

Ικανοποιήστε το κοινό σας και θα προωθήσουν την επωνυμία σας όπως κάνουν ήδη με άλλες μάρκες.

Αυτή είναι η ώρα να αποκτήσετε παραπομπές, δωρεάν διαφήμιση από στόμα σε στόμα και νέους ανθρώπους να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Αυτή είναι η ώρα να μείνετε σε επαφή με τους τρέχοντες πελάτες και να τους ευχαριστήσετε προσθέτοντας αξία στην καθημερινή τους ζωή. Πολύ μετά την αγορά. Έτσι θα επανέλθουν ξανά και ξανά.

Αυτή είναι η ώρα να προσθέσετε νέα προϊόντα στο μείγμα και να επεκταθείτε για να προσεγγίσετε νέο κοινό και να αγκαλιάσετε νέες αγορές.

Δεν υπάρχουν όρια. Μόλις αναγνωρίσετε τι χρειάζεται για να χτίσετε ένα κοινό, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει.

Έχετε το μάρκετινγκ σύμμαχο, οδηγό και φίλο σας, που ανοίγει το δρόμο για την επωνυμία σας.

Μην φοβάστε να επενδύσετε στο μάρκετινγκ. Επειδή οι ανταγωνιστές σας έχουν ήδη επενδύσει. Δείξτε στον κόσμο τι αξίζετε.

Σου είπα, φίλε μου, είπε. Μιλάς σαν δικηγόρος. Από τότε που ήσουν παιδί.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Το μάρκετινγκ είναι επικίνδυνο

Όπως μπορείτε να δείτε, το μάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας όπως καμία άλλη στρατηγική στον κόσμο. Αλλά είναι επικίνδυνο. Εάν πρόκειται να εμπορευτείτε κατώτερα προϊόντα, μην διαφημιστείτε εξαρχής.

Βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας, πρώτα

Ελπίζω να απολαύσατε τη συνομιλία μου με τη Μίνα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι το σκέφτεστε.

Ναι, το μάρκετινγκ είναι αυτό που πουλάω, αλλά όπως είπα. Είμαι περήφανος για αυτό!

Χρειάζεστε βοήθεια με τις καμπάνιες μάρκετινγκ;

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνέντευξη μέσω βιντεοκλήσης για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε πού βρίσκεστε τώρα στην επιχείρησή σας, τις ανάγκες και τους στόχους σας και θα σας δώσουμε μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε δωρεάν την πρώτη καμπάνια για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επιφέρουμε αποτελέσματα.

Ακόμη ένα άρθρο τελείωσε εδώ στην Υποστήριξη της Διαδυκτιακής Αγοράς. Μέχρι το επόμενο άρθρο, να είστε όλοι καλά!

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

The introduction of the risk management system into the practice of enterprises makes it possible to ensure the stability of their development, increase the validity of decision-making in risky situations, and improve the financial situation through the implementation of all types of activities in controlled conditions.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This