fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Στρατηγικές Ανάπτυξης Και Προώθησης Podcast

Στρατηγικές Ανάπτυξης Και Προώθησης Podcast

by Tasos

}

Aug 19, 2021

Συζητήσαμε πώς η βιομηχανία του podcast εξελίχθηκε κατά την τελευταία δεκαετία περίπου. Ρίξαμε μια ματιά σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και τονίσαμε ότι αυτό το μέσο εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται επαρκώς.

Εξετάσαμε επίσης την τάση εμφάνισης κοινωνικού ήχου και τι σημαίνει για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τις εταιρείες, τις μάρκες, τους εμπόρους και τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν το μήνυμά τους στο διαδίκτυο.

Εξετάσαμε επίσης την τάση εμφάνισης κοινωνικού ήχου και τι σημαίνει για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τις εταιρείες, τις μάρκες, τους εμπόρους και τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν το μήνυμά τους στο διαδίκτυο.

Καθορίσαμε σαφώς μια σειρά από σημαντικά οφέλη που σχετίζονται με το podcasting και τον κοινωνικό ήχο.

Παρείχαμε μια λίστα με πλατφόρμες κοινωνικού ήχου και μια λίστα με πλατφόρμες φιλοξενίας για podcast.

Εάν σας συναρπάζουν τα καταπληκτικά στατιστικά στοιχεία και κατανοείτε πλήρως την τεράστια ευκαιρία που υπάρχει σήμερα, θα θελήσετε να ξεκινήσετε το podcast σας, σωστά;

Αλλά όπως σε κάθε επιχείρηση, δεν μπορείτε απλά να επενδύσετε σε χρήματα, χρόνο, και πηγές και να προχωρήσετε χωρίς ένα σωστό σχέδιο και ένα μακρόπνοο πλάνο. Δεν λέω ότι δεν θα τα καταφέρετε μόνοι σας, αλλά είναι ο δύσκολος τρόπος.

Γιατί να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και πόρους όταν μπορείτε να επιλέξετε τον “εύκολο” τρόπο;

Ας δούμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Podcast & Κοινωνικός Ήχος 

Στρατηγικές Ανάπτυξης κ Προώθησης

podcasting advertising radio broadcast vectorjuice freepik

Illustration by vectorjuice/Freepik

Προσδιορίστε το κοινό -στόχο σας

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για κάθε επιχείρηση, όχι μόνο για podcast.

Έχετε κατά νου ότι ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο μπορεί να αποτύχουν εάν εκτίθενται σε άτομα με ελάχιστο ή καθόλου ενδιαφέρον.

Δεν έχει σημασία αν έχετε εκατομμύρια να ξοδέψετε για διαφήμιση ή έναν στρατό επιρροών και διασημοτήτων για να σας υποστηρίξουν.

Οι προσφορές σας πρέπει να παρουσιάζονται σε άτομα που ενδιαφέρονται.

Πώς λοιπόν προσδιορίζετε το κοινό -στόχο σας;

Έχουμε μια διαδικασία, μια μεθοδολογία όπου κατηγοριοποιούμε την αγορά σε τμήματα, σε ομάδες ανθρώπων και στη συνέχεια στοχεύουμε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων για να ξεκινήσουμε.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να επεκταθούμε σε νέες αγορές και κοινό, αλλά ένα κάθε φορά.

Ένα γρήγορο κόλπο.

Περιορίστε τη θέση σας, την προσέγγισή σας, μην προσπαθήσετε να στοχεύσετε ολόκληρο τον πληθυσμό. Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο μέρος και το μήνυμά σας θα χαθεί.

Επίσης, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους αριθμούς και τα γεγονότα.

Σύμφωνα με το PodcastInsights, υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια podcast.

Λοιπόν, ίσως σκεφτείτε, αυτό είναι ένα μεγάλο νούμερο. Δεν είναι αν το συγκρίνεται με τα 1,2δις+ ιστότοπους.

Γνωρίζατε πώς ξεκίνησε ο John Lee Dumas στο podcasting, πριν από σχεδόν 10 χρόνια;

Φανταστείτε ότι εκείνη την εποχή, υπήρχαν πολύ λιγότερες παραστάσεις, αλλά ο Τζον μπόρεσε να περιορίσει αποτελεσματικά τη θέση του.

Ήθελε να ξεκινήσει ένα podcast για την επιχειρηματικότητα.

Ανακάλυψε όμως ότι υπήρχαν ήδη 300 επιχειρηματικά podcast. Δεν ήθελε να είναι το #301.

Ερεύνησε λοιπόν για μια υπο-θέση. Επιχειρηματικό podcast με συνέντευξη επιχειρηματιών. Ανακάλυψε 7 από αυτά.

Ίσως νομίζετε ότι το 7 είναι απλώς ένας μικρός αριθμός, αλλά ο Τζον έψαχνε για κάτι ξεχωριστό. Δεν ήθελε να είναι ένας ακόμη τύπος που κάνει αυτό που κάνουν όλοι.

Έτσι, χάραξε μια νέα υποκατηγορία την οποία και στόχευσε. Δημιούργησε το πρώτο καθημερινό επιχειρηματικό podcast με συνεντεύξεις επιχειρηματιών.

Κανείς δεν το έκανε καθημερινά. Αποφάσισε να το επιχειρήσει. Και το podcast του, “Entrepreneurs on fire” κατέστη μια παγκόσμια επιτυχία.

Καθορίστε το στυλ σας

Υπάρχουν διάφορες μορφές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, αλλά εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς::

  • Μονόλογος
  • Συνομιλία/με συνδιοργανωτές ή καλεσμένους
  • Συνεντεύξεις με έναν καλεσμένο ή μια ομάδα καλεσμένων
  • Αφήγηση ιστοριών (μυθοπλαστική/μη μυθοπλαστική)
  • Δημιουργία περιεχομένου από υπάρχοντα περιεχόμενα
  • Υβριδικά (να είστε δημιουργικοί)

Επίσης, μπορείτε να φιλοξενήσετε τη δική σας εκπομπή ή να εμφανιστείτε ως καλεσμένος σε εκπομπές άλλων ανθρώπων.

Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε ζωντανά και να ηχογραφήσετε τις εκπομπές ή απλώς να ηχογραφήσετε και να δημοσιεύσετε όταν είστε έτοιμοι.

Τώρα πρέπει να σκεφτείτε ξανά το κοινό -στόχο και πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη θέση σας από τον ανταγωνισμό.

Βρείτε ένα κενό όπως ο John στο προηγούμενο παράδειγμα.

Αφού ορίσετε το στυλ της παράστασης, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τρόπους να αλληλεπιδράσετε με τους ακροατές σας.

Πρόκειται να τους διδάξετε ή να τους εκπαιδεύσετε, να τους διασκεδάσετε, να τους ιντριγκάρετε ή να τους υποβάλλετε σε τεστ και δοκιμασίες;

Μπορείτε πάντα να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα αυτών των στρατηγικών για να προσθέσετε ποικιλία.

Εξαρτάται από το κοινό -στόχο, το στυλ της παράστασης και τον χαρακτήρα σας.

Προετοιμασία

Προσπάθησε να το συνηθίσεις. Ηχογραφήστε τουλάχιστον 5-10 επεισόδια και ακούστε τα.

Μην προσπαθείτε να μιμηθείτε κάποιοςν άλλο, ο κόσμος χρειάζεται το μοναδικό σας μήνυμα και τον δικό σας τόνο φωνής, θέλει να νιώσει τα συναισθήματα και την ενέργειά σας.

Εξασκηθείτε λίγο με την επεξεργασία ήχου. Το Audacity είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και είναι ανοιχτού κώδικα, δωρεάν. Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την επεξεργασία ήχου, τότε μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς.

Σχετικά:

Επενδύστε στο σχεδιασμό και το δημιουργικό υλικό. Επενδύστε σε μια ισχυρή εισαγωγή μουσικής και άλλα ηχητικά εφέ και μουσική που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μέσα στις εκπομπές και τις ηχογραφήσεις σας.

Χτίζετε μια επιχείρηση, μια μάρκα.

Μπορείτε ακόμη και να πειραματιστείτε με διάφορες εφαρμογές και εργαλεία στο διαδίκτυο.

Σχετικά:

Δημοσίευση/Φιλοξενία/Διανομή

Αν είστε έτοιμοι και έχετε τουλάχιστον 5-10 επεισόδια διαθέσιμα, ήρθε η ώρα να δημοσιεύσετε το έργο σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα νερά με δωρεάν πλατφόρμες φιλοξενίας, όπως το AnchorFM.

Η πλειοψηφία των πλατφορμών διανέμει τα επεισόδια σας σε άλλες πλατφόρμες και μέσα, αλλά θα πρέπει επίσης να το κάνετε και μόνοι σας.

Σχετικά:

Φόρουμ, Κοινότητες, Δίκτυα

Δεν αρκεί να δημιουργείς μια παράσταση και να περιμένεις να την ανακαλύψει ο κόσμος μόνος του. Πρέπει να κινητοποιηθείς και να προωθήσεις το έργο σου.

Γίνετε ενεργό μέλος σε διάφορα φόρουμ, κοινότητες, δίκτυα. Δημιουργήστε συνδέσεις και αλληλεπιδράστε με ανθρώπους.

Δώστε και λάβετε σχόλια για να μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να βοηθήσετε και άλλους να μεγαλώσουν επίσης.

Μην ενοχλείται κα βομβαρδίζετε τον κόσμο με κανένα τρόπο. Οι άνθρωποι μισούν. τέτοιου είδους προωθήσεις. Προσπαθήστε να προσθέσετε αξία στη ζωή των ανθρώπων και θα αποκτήσετε έκθεση και προβολή.

Μερικά παραδείγματα ενεργών κοινοτήτων στα οποία μπορείτε να εγγραφείτε αμέσως::

Πλατφόρμες Κοινωνικού Ήχου

Ο κοινωνικός ήχος είναι μια αναδυόμενη τάση. Μάρκες, επιχειρηματίες, έμποροι, προπονητές και τυχαίοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές για να επικοινωνούν με τους πελάτες, να απαντούν σε ερωτήσεις, να διοργανώνουν ζωντανά πάρτι και εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Δημιουργήστε τις δικές σας αίθουσες συνομιλίας και κλαμπ, συμμετάσχετε σε άλλες συζητήσεις, αλληλεπιδράστε, διασκεδάστε, γίνετε ορατοί, δημιουργήστε συνδέσεις.

Παίξτε το παιχνίδι με τους κανόνες.

Σχετικά:

Κοινωνικά Δίκτυα

Δεν μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς να είστε κοινωνικοί. Όσο περισσότερο εμφανίζεστε στο διαδίκτυο, τόσο περισσότεροι άνθρωποι σας εμπιστεύονται. Τα κοινωνικά κανάλια σας προσφέρουν την ευκαιρία να διαδώσετε το μήνυμά σας, να δημιουργήσετε θαυμαστές και συνδέσεις.

Προωθήστε τον εαυτό σας και το podcast σας, αλλά τηρήστε τους κανόνες. Κάθε δίκτυο είναι διαφορετικό.

Μπορείτε να δημιουργήσετε προσωπικά ή επαγγελματικά προφίλ και σελίδες και να δημιουργήσετε ή να συμμετάσχετε σε σχετικές ομάδες.

Εμφανιστείτε ως επισκέπτης

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την προβολή σας, να επεκτείνετε την προσέγγισή σας και να μοιραστείτε το πάθος σας σε podcast και εκπομπές άλλων ανθρώπων.

Κάντε μια έρευνα πριν προσεγγίσετε άλλους podcasters. Θέλετε να εμφανίζεστε σε εκπομπές που σχετίζονται με την εκπομπή σας και επίσης να προσθέτετε αξία στο κοινό των οικοδεσποτών.

Θέλετε επίσης εκπομπές που είναι ενεργές, πράγμα που σημαίνει ότι το τελευταίο επεισόδιο θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα. Εάν το τελευταίο επεισόδιο κυκλοφόρησε πριν από 2 μήνες, ίσως θελήσετε να αποφύγετε μια τέτοια σύνδεση.

Ακούστε μερικά επεισόδια των οικοδεσποτών με τους οποίους θέλετε να συνδεθείτε. Επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτούς και για να σας βοηθήσουμε να διαμορφώσετε μια στρατηγική για να τους προσεγγίσετε με το σωστό μήνυμα.

Το βασικό είναι να συνεργαστείτε με τους ακροατές του οικοδεσπότη για να αναπτύξετε σχέση και να συναντήσετε ως κάποιον με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε και να μάθετε περισσότερα.

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για τον οικοδεσπότη της εκπομπής και τις ανάγκες του κοινού τους.

Συνεργαστείτε με το κοινό τους και δείξτε την εμπειρία σας. Μπορείτε ακόμη και να προκαλέσετε τους ακροατές του οικοδεσπότη να κάνουν ή να δοκιμάσουν κάτι νέο, ώστε να προσθέσετε απίστευτη αξία και να προσφέρετε μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εμπειρία.

Εάν παίζετε το παιχνίδι ηθικά, θα ανοίξουν νέες πόρτες και θα μπορείτε να συνεργαστείτε με περισσότερους podcasters και οικοδεσπότες.

Πρόσκληση επισκεπτών

Καθώς η παράστασή σας μεγαλώνει, θέλετε να προσθέσετε κάποια πράγματα στη μίξη.

Μερικές φορές οι άνθρωποι βαριούνται να ακούν την ίδια φωνή.

Είναι η ανθρώπινη φύση.

Προσκαλέστε άλλα άτομα, podcasters, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή ακόμα και θαυμαστές, οποιονδήποτε μπορεί να προσθέσει αξία στην παράσταση.

Μοιραστείτε ιστορίες, αλληλεπιδράστε με το κοινό σας, προωθήστε το έτσι ώστε να προωθήσει και την παράστασή σας.

Ισχύουν οι ίδιες αρχές με εσάς που εμφανίζεστε σε άλλες εκπομπές.

Συνδεθείτε μόνο με άτομα που σχετίζονται με την εκπομπή και τους ακροατές σας. Κάντε μια έρευνα και απωθήστε άτομα που μπορεί να είναι διάσημα αλλά δεν συνδέονται άμεσα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Εμπορεύματα

Όταν προσελκύετε κόσμο στο σόου σας, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε έσοδα από τη φωνή σας.

Δημιουργήστε τα δικά σας μπλουζάκια, βιβλία, περιοδικά, συμπληρώματα, κοσμήματα και πολλά άλλα. Η εμπορική επωνυμία είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να δημιουργήσετε έσοδα, να δημιουργήσετε μια κοινότητα και με διαφορετικές τιμές, από λίγα δολάρια έως εκατοντάδες δολάρια και περισσότερο, μπορείτε να δημιουργήσετε αντικείμενα που καλύπτουν κάθε προϋπολογισμό.

Διαφήμιση/Χορηγίες

Η πλειοψηφία των πλατφορμών φιλοξενίας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έσοδα από την παρουσία σας.

Θα μπορείτε να προσθέσετε διαφημίσεις και θα σας προσεγγίσουν διάφοροι χορηγοί που θέλουν πρόσβαση στους θαυμαστές και τους οπαδούς σας.

Προχωρήστε με προσοχή στην περίπτωση χορηγών και συνεργαστείτε με επιχειρηματίες και επωνυμίες που πληρούν τα πρότυπα υψηλής ποιότητας σας και μπορούν να προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες στο κοινό σας.

Η δική σας ιστοσελίδα

Ένας ιστότοπος θα σας βοηθήσει να εμφανιστείτε ως επαγγελματίας και αξιόπιστος. Είναι απαραίτητο αν θέλετε να ανεβάσετε το παιχνίδι podcasting στο επόμενο επίπεδο.

Ο ιστότοπός σας είναι η βιτρίνα του καταστήματός σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μιας σειράς στρατηγικών μάρκετινγκ και επιχειρήσεων.

Όσοι δεν επενδύουν σε έναν ιστότοπο, μένουν πίσω.

Δημιουργήστε μια ειδική σελίδα για τα podcast σας πέρα ​​από την αρχική σελίδα.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε δυνητικούς πελάτες και συλλέξτε διευθύνσεις email. Δώστε στους συνδρομητές σας έναν λόγο να σας ακολουθήσουν. Δώρα, ειδικά επεισόδια, συνεντεύξεις που δεν κυκλοφόρησαν και ούτω καθεξής.

Εάν αποκτήσετε έλξη και καλή επισκεψιμότητα, θα μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έσοδα από την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Θα προσελκύσετε χορηγούς και διαφημιζόμενους που θέλουν να είναι μπροστά στους ακροατές σας. Το κοινό σας μπορεί να ενδιαφέρεται για άλλα προϊόντα, πέρα ​​από τα επεισόδια και τις εκπομπές podcast σας. 

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τρόποι δημιουργίας εσόδων από την επισκεψιμότητα ενός ιστότοπου.

Επίσης, επενδύστε στο SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) ώστε να έχετε βαθμολογίες και στοχευμένη κίνηση. Περιγράψτε τα podcast σας με έναν συναρπαστικό τρόπο και χρησιμοποιήστε λέξεις -κλειδιά που χρησιμοποιούν οι ακροατές σας όταν αναζητούν podcast στο διαδίκτυο.

Σχετικά:

Μετατροπή επεισοδίων

Τώρα που επενδύσατε σε έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση, ήρθε η ώρα να προσθέσετε λίγο περιεχόμενο. Βοηθά τις προσπάθειές σας SEO, χτίζει εμπιστοσύνη και εξουσία.

Μεταγράψτε τα επεισόδια και τις εκπομπές σας και δημιουργήστε αναρτήσεις ιστολογίου.

Μετατρέψτε τα επεισόδια σε βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας ή σε κανάλια βίντεο όπως το Youtube, το Vimeo κ.λπ.

Μετατρέψτε ορισμένα τμήματα των επεισοδίων, των εκπομπών ή των συνεντεύξεων σας σε σύντομα βίντεο κλιπ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κοινωνικά μέσα.

Μετατρέψτε σε βιβλίο τις συνεντεύξεις και ιστορίες που μοιράστηκαν οι καλεσμένοι σας και ακολουθούν ένα κοινό θέμα ή χρησιμοποιήστε τις δικές σας ιστορίες. Μπορείτε να διανείμετε το βιβλίο στο Amazon, σε άλλους λιανοπωλητές και στον ιστότοπό σας.

Χρησιμοποιήστε μέρη ή ολόκληρα επεισόδια και μετατρέψτε τα σε παρουσιάσεις και μελέτες περιπτώσεων.

Επιρροές/Δημόσιες Σχέσεις

Πώς προσεγγίζετε επηρεαστές και διασημότητες;

Κάντε την έρευνά σας και μάθετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μεσαίου επιπέδου επηρεαστές με ας πούμε 5.000 ή 10.000 άτομα.

Αφιερώστε μια σειρά επεισοδίων που τα προωθούν και κάντε μια επαφή για να τους ενημερώσετε πόσο τα θαυμάζετε και πώς μπορείτε να δώσετε αξία στο σόου τους.

Αυτό δημιουργεί αμοιβαιότητα.

Το κλειδί εδώ είναι να δώσουμε πρώτα χωρίς να ζητήσουμε τίποτα ως αντάλλαγμα. Το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι περισσότερες μάρκες. Απλά δώστε δωρεάν και δείτε τον κόσμο και τους επηρρεαστές να αντιδρούν θετικά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επαγγελματίες δημοσίων σχέσεων που είναι εξαιρετικά πολύτιμοι καθώς διατηρούν σχέσεις με δημοσιογράφους, επηρεαστές, συντάκτες και μέσα ενημέρωσης με κατάσταση, προβολή και εξουσία.

Και πάλι, πρώτα, πρέπει να δημιουργήσουμε υπέροχο περιεχόμενο πριν προσελκύσουμε πρακτορεία δημοσίων σχέσεων και επαγγελματίες.

Υλικό εκτύπωσης

Μπορείτε να εκτυπώσετε υλικό όπως περιοδικά, φυλλάδια, φυλλάδια, καρτ -ποστάλ, επαγγελματικές κάρτες και πολλά άλλα.

Μπορείτε να τα διανείμετε μέσω άμεσου ταχυδρομείου ή ταχυδρομικών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας τακτικές ανταρτών ή προωθήσεις δρόμου.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ανακοινώσετε μια εκδήλωση, να επιδείξετε τεχνογνωσία και ακόμη και να κερδίσετε χρήματα από χορηγίες και διαφημίσεις (στην περίπτωση περιοδικών).

Εάν πρόκειται να στείλετε απευθείας αλληλογραφία για να προσεγγίσετε νέα είδη κοινού, υπάρχουν τρόποι να τμηματοποιήσετε και να στοχεύσετε είδη κοινού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε το μήνυμά σας να μην αγνοηθεί.

Αντάρτικο Μάρκετινγκ

Εδώ, ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία μας. Αυτός ο τύπος μάρκετινγκ περιλαμβάνει μη συμβατικούς, ασυνήθιστους τρόπους εμπορίας προϊόντων. Χρησιμοποιούμε στρατηγικές διακοπής για να προωθήσουμε τα μηνύματά μας μπροστά σε τυχαία άτομα και προσπαθούμε να κρατήσουμε τον προϋπολογισμό χαμηλό.

Αυτές οι τακτικές εφαρμόζονται συνήθως σε δημόσιους, πολυσύχναστους χώρους για να τραβήξουν την προσοχή των μαζών, αλλά λειτουργούν σε κλίμακα χαμηλού όγκου και ατομικά επίσης.

Τα μέσα σε αυτήν την ενότητα θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε από φυλλάδια που αφήνετε σε σταθμό λεωφορείων, κάτω από πόρτες, μέσα σε γραμματοκιβώτια και οποιαδήποτε ιδέα μπορείτε να σκεφτείτε. Μπορείτε ακόμη να μοιραστείτε τις επαγγελματικές σας κάρτες με αγνώστους, να αγοράσετε σε κάποιον έναν καφέ, να εκτυπώσετε μηνύματα σε δημόσιες τουαλέτες.

Μπορείτε ακόμη και να δημιουργείτε γκράφιτι στους τοίχους, διαφημίσεις σε ταξί, λεωφορεία, δημόσια συγκοινωνία, αφίσες στους δρόμους, σε σταθμούς, αεροδρόμια και όλα αυτά τα τρελά πράγματα.

Μάρκετινγκ άμεσης απόκρισης/Copywriting/Διαφήμιση επί πληρωμή

Η άμεση ανταπόκριση είναι μια προσέγγιση μάρκετινγκ όπου χρησιμοποιούμε μηνύματα και καμπάνιες για να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Το μάρκετινγκ άμεσης απόκρισης είναι να ζητάμε απάντηση από τους καταναλωτές σε αντίθεση με το branding, όπου επικοινωνούμε τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τα πρότυπα μιας μάρκας και χτίζουμε την εικόνα της με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να πληρώσετε για διαφημίσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και στις σελίδες podcast.

Για να λειτουργήσει το περιεχόμενο και η πληρωμένη διαφήμιση, πρέπει να δημιουργήσετε συναρπαστικές διαφημίσεις που να απευθύνονται στις ομάδες ατόμων που στοχεύετε και επίσης να λάβετε υπόψη το κανάλι που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Το copywriting είναι το κλειδί εδώ. Το Copywriting αφορά τη συγγραφή πειστικών μηνυμάτων μάρκετινγκ, υλικών και διαφημίσεων που παρακινούν και ωθούν τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση.

Πρέπει να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τα συναισθήματά τους και να τα βοηθήσετε να δικαιολογήσουν τις αγοραστικές τους αποφάσεις με λογική, παραδείγματα, εγγυήσεις και πολλά άλλα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το copywriting είναι μέσω της συναισθηματικής αφήγησης.

Επίσης, το copywriting θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών μόλις οι επισκέπτες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας και ανακατευθυνθούν στις σελίδες προορισμού σας.

Κατά κανόνα, προσπαθήστε να ζητήσετε αιτήματα από τους ακροατές σας. Ενημερώστε τους για το επόμενο βήμα που θέλετε να κάνουν.

Ίσως να ελέγξουν το podcast σας, να ελέγξουν μια ιστοσελίδα ή προσφορά, να αγοράσουν κάτι.

Σχετικά:

Email Marketing

Χρησιμοποιούμε το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να καλλιεργήσουμε, να διατηρήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους συνδρομητές και την πελατειακή μας βάση.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμβαδίζει με τη διαφήμιση επί πληρωμή.

Μόλις οδηγήσουμε την επισκεψιμότητα με διαφημίσεις επί πληρωμή, πρέπει να μετατρέψουμε κάποια επισκεψιμότητα σε δυνητικούς πελάτες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, να απαντήσετε σε ερωτήσεις και να δώσετε συμβουλές. Φανταστείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως έναν τρόπο για να εκπαιδεύσετε τις προοπτικές σας σχετικά με την επωνυμία σας και για τα οφέλη που αποκτούν εάν αγοράσουν από εσάς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email για τη διεξαγωγή ερευνών, δημοσκοπήσεων και κουίζ. Μπορείτε να συλλέξετε αυτά τα δεδομένα και τις απόψεις για να δημιουργήσετε το επόμενο μεγάλο προϊόν ή υπηρεσία. Μπορείτε επιπλέον να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προωθήσετε τα νέα σας επεισόδια podcast ή να ανακοινώσετε την έναρξη μιας νέας ενότητας συμμετοχής. Μπορείτε να διαφημίσετε τα προϊόντα σας και να προωθήσετε προϊόντα άλλων εταιρειών ή μπορείτε να μοιραστείτε οποιοδήποτε άλλο υλικό μάρκετινγκ, όπως ενημερωτικά δελτία, μεγάλες ανακοινώσεις, προσφορές, κουπόνια, εκπτώσεις.

Ακριβά Μέσα

Μέσα όπως η τηλεόραση άμεσης απόκρισης (DRTV), οι διαφημιστικές πινακίδες και παρόμοιες μέθοδοι μερικές φορές μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μπορείτε να δημιουργήσετε infomercials με έναν αριθμό χωρίς χρέωση, οι οποίοι μπορούν να καλέσουν αμέσως ή με ένα URL ματαιοδοξίας που είναι εύκολο να το θυμάστε.

Η διάρκεια της διαφήμισης παίζει μεγάλο ρόλο.

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις όπως όλες οι διαφημίσεις βίντεο παρέχουν μια ουσιαστική, ευχάριστη και μοναδική εμπειρία.

Οι διαφημιστικές πινακίδες δημιουργούν μεγάλο όγκο εμφανίσεων και προβολών, αλλά είναι πολύ δαπανηρές, ανάλογα φυσικά με διάφορους παράγοντες όπως η πόλη ή η περιοχή, άλλες διαφημίσεις στην περιοχή, η εκτιμώμενη κίνηση, το κόστος παραγωγής και η κατασκευή.

Φυσικά, θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τακτικές όταν μπορείτε εύκολα να τις αντέξετε οικονομικά.

Σχετικά:

Συνεργασίες/Κοινοπραξίες

Αν γίνει σωστά, οι συνεργασίες σας δίνουν τη δύναμη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτοξεύσετε την προβολή και την ανάπτυξή σας.

Όταν γίνετε ορατοί στην αγορά, η μάρκα σας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Και να έχετε κατά νου, ότι άλλες μάρκες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι πάντα στο κυνήγι συνεργατών και επιχειρήσεων για να επεκτείνουν περαιτέρω την εμβέλειά τους.

Και πάλι, προχωρήστε δίνοντας πρώτα πράγματα και μοιράζοντας πολύτιμο περιεχόμενο για να εξυπηρετήσετε το κοινό τους.

Μπορείτε εύκολα να διαφημίσετε στο κοινό τους και αντίστροφα.

Προγράμματα συμμετοχής μελών

Όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο δημοτικότητας και οι ακόλουθοί σας αυξάνονται μέρα με τη μέρα, μπορείτε ακόμη και να επεκταθείτε σε νέα πράγματα και αγορές.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα συμμετοχής με αποκλειστικές εκδόσεις για τα μέλη σας.

Οι άνθρωποι συμμετέχουν σε προγράμματα μελών για διάφορους λόγους. Θέλουν να ικανοποιήσουν ανάγκες, να μάθουν δεξιότητες και θέματα, θέλουν να ανήκουν σε φυλές, συλλόγους και κοινότητες και θέλουν να διασκεδάσουν.

Ψηφιακά Προιόντα

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα είστε ειδικός σε podcasting. Αν δεν είστε ειδικός, είστε τουλάχιστον ένας προηγμένος σόουμαν με τεράστια εμπειρία.

Μπορείτε να μάθετε σε άλλους ανθρώπους να αυξάνουν το κοινό τους με το podcasting.

Μετατρέψτε τις γνώσεις σας σε ηλεκτρονικά βιβλία, διαδικτυακά μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό.

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε με τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια μας.

Coaching, Consulting, Masterminds

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε άλλους ανθρώπους και να το κάνετε με τη μορφή ομάδων ή συνεδριών 1 προς 1. Ισχύει η ίδια φιλοσοφία με τα ψηφιακά προϊόντα εκτός από το ότι δημιουργείτε κάτι μεγαλύτερο τώρα.

Είστε ειδικός ή μπορείτε να αναφέρετε την εμπειρία των άλλων.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς το κάνουμε αυτό με τα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια.

Ζωντανές Εκδηλώσεις

Τώρα που αποκτήσατε δημοτικότητα και εμπιστοσύνη και κάνατε μερικές ισχυρές συνδέσεις, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο.

Υπάρχει πάντα ένα επόμενο επίπεδο.

Συγκεντρώστε επισκέπτες που εμφανίστηκαν στην εκπομπή σας, επηρεαστές και άτομα που συναντήσατε στα κοινωνικά μέσα, τα φόρουμ και τις κοινότητες. Ενθουσιάστε τους θαυμαστές, τους οπαδούς, τους συνδρομητές και τους ακροατές σας με μια απίστευτη εμπειρία.

Φέρτε ομιλητές και διασημότητες, άλλους κ άλλες podcasters και μοιραστείτε εμπνευσμένες ιστορίες, στρατηγικές και το όραμά σας.

Οι ζωντανές εκδηλώσεις αποτελούν επίσης πόλο έλξης για σοβαρές χορηγίες και κοινές επιχειρήσεις.

Σχετικά:

Συνεργάτες

Τώρα που διαθέτετε ιστορικό και μια σειρά προϊόντων που πωλούνται ήδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ συνεργατών.

Το μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να σας δώσει ώθηση στις προσπάθειές σας μάρκετινγκ. Με τη βοήθεια συνεργατών, μπορείτε να προωθήσετε το podcast, τα ψηφιακά προϊόντα σας, τις συνδρομές, την εκπαίδευση και τις ζωντανές εκδηλώσεις.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δίκτυα διαφημίσεων ως μέσο, διαχειριστές συνεργατών ή να εντοπίσουμε συνεργάτες μόνοι μας.

Αυτό το μοντέλο έχει αμέτρητα οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ξεκίνησα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο και γρήγορα άνοιξε έναν εντελώς νέο κόσμος ευκαιριών.

Σχετικά:

Επιχειρήσεις

Επίλογος

Ορίστε λοιπόν. Μια πληθώρα στρατηγικών μάρκετινγκ και επιχειρήσεων για να βελτιώσετε την κοινωνική σας φωνή, να αυξήσετε την εκπομπή podcast και να εκτοξεύσετε την παρουσία σας.

Κάντε ένα βήμα τη φορά, αυτός ο οδηγός είναι προσεκτικά δομημένος για να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

Χρειάζεστε βοήθεια για τον εντοπισμό και την προσέγγιση των δυνητικών πελατών σας; Χρειάζεστε βοήθεια με τις εκπομπές podcast και τις καμπάνιες μάρκετινγκ;

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνέντευξη μέσω βιντεοκλήσης για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε πού βρίσκεστε τώρα στην επιχείρησή σας, τις ανάγκες και τους στόχους σας και θα σας δώσουμε μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε δωρεάν την πρώτη καμπάνια για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σας φέρουμε καλά αποτελέσματα.

Ακόμη ένα άλλο άρθρο έχει τελειώσει, εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Ποια είναι η άποψή σας για τον ψηφιακό επαγγελματικό χώρο; Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά.

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

The introduction of the risk management system into the practice of enterprises makes it possible to ensure the stability of their development, increase the validity of decision-making in risky situations, and improve the financial situation through the implementation of all types of activities in controlled conditions.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This