fbpx

6-Figures Side Hustles: FREE Documentary starts May 23 Review & Bonus + The Future Belongs to Small Businesses – CHALLENGE Question #1

Πλεονεκτήματα Του Affiliate Marketing

Βασικά οφέλη του μάρκετινγκ θυγατρικών για τους εμπόρους (διαφημιζόμενους), τους υποστηρικτές θυγατρικών (εκδότες) και τους τελικούς καταναλωτές

Σήμερα θέλω να παρουσιάσω μερικά βασικά οφέλη από το μάρκετινγκ θυγατρικών για τους εμπόρους (διαφημιστές), τους υποστηρικτές θυγατρικών (εκδότες) και τους τελικούς καταναλωτές. Έχουμε ήδη συζητήσει τι είναι θυγατρική εμπορία και πώς μπορεί να μετατραπεί σε μια επαναλαμβανόμενη ευκαιρία εισοδήματος για τις θυγατρικές. Εξετάσαμε επίσης ορισμένα ιστορικά δεδομένα και αναλύσαμε στατιστικά στοιχεία που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να προβλέψουμε το μέλλον αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου.

Αλλά γιατί κάποιος θα ήθελε να επιλέξει μια επιχείρηση θυγατρικών αντί για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση; Ποια είναι τα πραγματικά πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ θυγατρικών ως διαφημιστικού μοντέλου και τι το κάνει διαφορετικό από άλλα είδη επιχειρήσεων;

Πλεονεκτήματα Affiliate Marketing

Βασικά Οφέλη Για Τους Εμπόρους

1) Ευρύτερη Αγορά

Μια εταιρεία μπορεί να προσελκύσει πιθανούς πελάτες στις διαδικτυακές τοποθεσίες της ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μάρκετινγκ μιας εσωτερικής ομάδας ή με τη βοήθεια ενός πρακτορείου μάρκετινγκ.

Αλλά όταν οι εταιρείες αποφασίζουν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα θυγατρικών και αφήσουν τους εκδότες να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ανοίγει ένας εντελώς νέος κόσμος ευκαιριών.

Με αυτόν τον τρόπο οι έμποροι που επιτρέπουν στους συνεργάτες να εισέλθουν στο πρόγραμμά τους θα επωφεληθούν από τις ενέργειες θυγατρικών. Οι συνεργαζόμενοι εκδότες θα προσελκύσουν ενδιαφερόμενους επισκέπτες στους δικούς τους ιστοτόπους προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναζητούν οι επισκέπτες. Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα, αυτοί οι επισκέπτες μπορεί να ενδιαφερθούν για μερικά από τα προωθημένα προϊόντα θυγατρικών και ακολουθώντας τις συνδέσεις θυγατρικών θα μεταφερθούν στις ιστοσελίδες των εμπόρων.

Ως αποτέλεσμα, αυτά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα κερδίσουν αναγνώριση, καθώς οι θυγατρικές θα τα προωθήσουν όχι μόνο στους ιστοτόπους τους αλλά και σε φόρουμ, κοινότητες, δίκτυα και τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Τώρα, αυτά τα προϊόντα δεν είναι μόνο ορατά σε άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπο του εμπόρου…είναι ορατά σε μια  ευρύτερη ομάδα ανθρώπων.

Με αυτό τον ευέλικτο τρόπο έμμεσης διαφήμισης οι επιχειρήσεις κατορθώνουν να επεκτείνουν την εμβέλειά στην αγορά και σε νέες αγορές σχεδόν αυτόματα.

2) Πιστοί Πελάτες – Συστάσεις

Οι επισκέπτες που μεταφέρθηκαν στους ιστότοπους των εμπόρων και πραγματοποίησαν μια αγορά, ενδέχεται να επιστρέψουν αν μείνουν ικανοποιημένοι. Και μάλλον, θα μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους και το δίκτυό τους και οι πραγματικές δυνατότητες αυτής της προώθησης ‘από στόμα σε στόμα’ είναι ατελείωτες για τις εταιρείες που τρέχουν προγράμματα θυγατρικών. Οι ικανοποιημένοι πελάτες που μοιράζονται την εμπειρία τους βοηθούν τις εταιρείες να κερδίσουν  αναγνώριση και κύρος στην αγορά. Είναι σαν ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας για τις επιχειρήσεις που αρχίζουν να εξελίσσονται πλέον ραγδαία.

3) Ελάχιστο Διαφημιστικό Κόστος

Ένα σημαντικό όφελος για τους εμπόρους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφήμιση είναι ακριβή, ειδικά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά μέσα όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο ή εκτύπωση και ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος. Επιπλέον, η πρόσληψη ενός διαφημιστικού πρακτορείου μάρκετινγκ ή διαφήμισης δεν είναι πάντοτε μια επιλογή που αντέχουν όλες οι επιχειρήσεις.

Έτσι ένα πρόγραμμα θυγατρικών έρχεται πολύ βολικό και είναι μια εξαιρετικά προσιτή λύση. Τα εμπορικά σήματα μπορούν να επιλέξουν να τρέξουν ένα πρόγραμμα θυγατρικών εντός εταιρείας αγοράζοντας λογισμικό ή συμμετέχοντας σε δίκτυα συνεργατών όπου πληρώνουν ένα τέλος συμμετοχής στις περισσότερες περιπτώσεις ή προσλαμβάνοντας έναν διαχειριστή θυγατρικών για να προωθήσουν τις προωθητικές ενέργειες θυγατρικών τους. Ο διαχειριστής θυγατρικών θα προσλάβει έμπειρους συνεργάτες/εκδότες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Το καλό με αυτό το μοντέλο είναι ότι οι θυγατρικές πληρώνονται για τις ενέργειές τους μόνο αν προκύψουν πωλήσεις. Αν δεν υπάρχουν πωλήσεις, απλά, οι θυγατρικές δεν πληρώνονται. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους εμπόρους.

4) Δεν Χρειάζεται Να Προσλάβετε Πωλητές

Φανταστείτε μια εταιρεία που θέλει να προσλάβει και να εκπαιδεύσει 100 αντιπροσώπους πωλήσεων για να διαφημίσει τα προϊόντα της προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις. Πώς θα τους αποζημίωνε; Θα μπορούσε να τους ασφαλίσει; Προφανώς πολύ δύσκολα, αν όχι αδύνατο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη υπαλλήλων είναι μια μεγάλη δαπάνη για κάθε επιχείρηση. Ωστόσο, με αυτό το σύστημα, εκατοντάδες εκδότες προωθούν τα προϊόντα των εμπόρων χωρίς να αναγκάζεται η εταιρεία να πληρώσει εκ των προτέρων.

Οι έμποροι έχουν την ευκαιρία να αφήσουν τις θυγατρικές να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για προσφορές. Πρέπει μόνο να ελέγχουν με ποιους συνεργάζονται.

Ως διαφημιζόμενος, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τους συνεργάτες σας και πρέπει να είστε βέβαιοι ότι ενεργούν εντός της εξειδικευμένης αγοράς σας με ηθκούς  τρόπους.

Δοκιμάστε τους δικτυακούς τόπους των συνεργατών σας, είναι ηθκοί με τις προωθήσεις τους; επενδύουν στο μάρκετινγκ περιεχομένου; είναι ιστότοποι γεμάτοι με παρεμβολές διαφημίσεων; προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και πώς ακριβώς προωθούν τα προϊόντα σας; Έχουν ισχυρή γνώση του προϊόντος και των υπηρεσιών που πουλάτε;

Αλλά η ανακάλυψη συνεργατών με ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας είναι σήμερα πολύ εύκολη. Σε κάθε εξειδικευμένη αγορά, υπάρχουν χιλιάδες έμποροι/συνεργάτες που προσφέρουν αξία στην αγορά και στο κοινό τους.

5) Μετρήσιμα Αποτελέσματα

Με τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης όπως έντυπο υλικό, εφημερίδες, ραδιόφωνο ή τηλεόραση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλύσετε, να μετρήσετε και να υπολογίσετε την τελική απόδοση και το αποτέλεσμα αυτών.

Έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις της διαφημιστικής εταιρείας; Ποιες από αυτές τις μεθόδους έδωσαν τα καλύτερα αποτελέσματα; Έχει καταφέρει η επιχείρηση να καλύψει τα διαφημιστικά έξοδα ενός συγκεκριμένου καναλιού και αν ναι, πόσο; ήταν οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους αναποτελεσματική; είναι μερικά από τα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν.

Υψηλός κίνδυνος, μεγάλο κόστος, ανακριβείς μετρήσεις, αμφιβολίες.

Από την άλλη πλευρά, με το μάρκετινγκ θυγατρικών, οι έμποροι μπορούν να παρακολουθήσουν τις ενέργειες των θυγατρικών τους και κάθε καμπάνια μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια χάρη στις νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία μάρκετινγκ που παρέχουν τα θυγατρικά δίκτυα και το Διαδίκτυο. 

6) Αυξημένη Επισκεψιμότητα, Δυνητικοί Πελάτες, Πελατολόγιο

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν προγράμματα συνεργατών δέχονται πλήθη επισκεπτών ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων προώθησης από τους συνεργάτες τους (εκδότες). Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θυγατρικές είναι καθιερωμένοι και αναγνωρισμένοι επιχειρηματίες που λειτουργούν εδώ και χρόνια με μεγάλο κοινό.

Με αυτό τον τρόπο, οι εταιρείες είναι σε θέση να αποκτήσουν δυνητικούς πελάτες και παραπομπές και οι πωλήσεις τους να αυξηθούν. Είναι αρκετά απλό, καμμία εμπορική εταιρεία δεν μπορεί να διαφημιστεί τόσο αποτελεσματικά χωρίς τη βοήθεια ενός προγράμματος θυγατρικών. Χωρίς εξωτερική βοήθεια, αυτό είναι αδύνατο.

Βασικά Οφέλη Για Τους Εκδότες

7) Ευελιξία Χρονοδιαγράμματος

Οι θυγατρικές δεν είναι υπάλληλοι, είναι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες και μπορούν να εργαστούν με τους δικούς τους όρους. Μπορούν να απολαμβάνουν διαλείμματα, ημέρες αργίας ή διακοπές το Σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχει συγνώμη σε κανέναν προϊστάμενο, δεν χρειάζεται να δουλέψετε με ωράριο από 9 έως 5 ή 7 έως 3.

Χωρίς ρολόι – ηρεμία.

8) Εργασία Από Οπουδήποτε

Το μόνο που χρειάζεστε για να τρέξετε μια επιχείρηση θυγατρικών είναι ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να εργαστείτε από την άνεση του σπιτιού σας, του γραφείου σας, στις διακοπές σας ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Έχετε ελεύθερο χρόνο να παίξετε με τα παιδιά σας, να ορίσετε τους κανόνες, να απολαύσετε τη ζωή πέρα από την εργασία.

9) Κερδίζουν Χρήματα Ακόμη Και Κατά Τη Διάρκεια Του Ύπνου

Έχοντας έναν ιστότοπο θυγατρικών είναι σαν να έχεις μια επιχείρηση που είναι ανοικτή 24/7. Το περιεχόμενο σε δικτυακούς τόπους θυγατρικών είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο και οι συνεργάτες εργάζονται στο προσωπικό τους χρονοδιάγραμμα. Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που μπορούν να έχουν κέρδος καθόλη τη διάρκεια του έτους;

10) Αρχικές Επενδύσεις Πολύ Χαμηλού Κόστους

Τα έξοδα εκκίνησης για κάθε είδους επιχείρηση εκτός διαδικτύου μπορούν να επεκταθούν σε χιλιάδες, εκατοντάδες ή εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ. Ακόμη και η μίσθωση ενός καταστήματος, μιας αποθήκης ή οποιουδήποτε άλλου επαγγελματικού χώρου έχει υψηλό κόστος, κόστος που θα προκαταβάλλετε ή σε άλλες περιπτώσεις θα δανειστείτε χρήματα με τη μορφή τραπεζικού δανείου ή υποθήκης και αυτό κάνει την επένδυσή σας  επικίνδυνη.

Μπορεί να βρεθείτε απογοητευμένος γιατί πρέπει να πάρετε αυτά τα χρήματα πίσω και να φτάσετε σε επίπεδο κερδών μόνο μήνες, χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες αργότερα. Για να μην αναφέρουμε το επιχειρηματικό μοντέλο franchise, όπου θα πληρώσετε υπέρογκα κόστη μόνο για να ξεκινήσετε.

Αλλά το κόστος της έναρξης μιας επιχείρησης θυγατρικών είναι ελάχιστο. Ένας υπολογιστής, μια σύνδεση στο διαδίκτυο που πιθανώς έχετε ήδη, ονόματα τομέα, υπηρεσίες φιλοξενίας και ίσως να προσλαμβάνετε ελεύθερους επαγγελματίες για γραφικά σχέδια ή άλλα καθήκοντα.

Υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις που μπορούν να ξεκινήσουν με τόσο χαμηλή αρχική επένδυση; Με τις πρώτες πωλήσεις και τις προμήθειες τους, οι θυγατρικές εταιρείες είναι πιθανώς κερδοφόρες.

Εγώ σαν εκδότης ήμουν σε θέση να “ρεφάρω” σε λίγους μόνο μήνες.

11) Ελάχιστα Έξοδα Λειτουργίας

Πέρα από το πολύ χαμηλό αρχικό κόστος για τις επιχειρήσεις θυγατρικών, δεν υπάρχει ούτε σημαντικό κόστος λειτουργίας. Αυτά τα έξοδα περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας, τα autoresponders ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα premium θέματα και plugins, άλλο λογισμικό/υλικό, την πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, οι δαπάνες αυτές είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε σύγκριση με τα παραδοσιακά έξοδα επιχειρήσεων εκτός διαδικτύου.

12) Πολύ Μικρό Ρίσκο

Σε περίπτωση υποθήκης/δανείου επιχείρησης, το σπίτι σας θα εκτεθεί εάν η επιχείρησή σας αποτύχει. Σε άλλες περιπτώσεις, το προπληρωμένο κόστος μπορεί να χαθεί αν η επιχείρησή σας διακοπεί. Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης θυγατρικών δεν εμπεριέχει υψηλούς κινδύνους και το μόνο κόστος σε περιπτώσεις αποτυχίας είναι ο χρόνος που περάσατε εργαζόμενος και μερικές εκατοντάδες δολάρια στη χειρότερη περίπτωση.

Ακόμη και στην περίπτωση που οι συνεργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις ιστοσελίδες τους, έχουν την ευκαιρία να μεταπωλήσουν τα διαδικτυακά τους ακίνητα για κέρδος.

13) Δεν Υπάρχει Όριο Στα Κέρδη

Θέλω να υπογραμμίσω κάτι πολύ σημαντικό εδώ. Αν και μια επιχείρηση θυγατρικών έχει πολύ χαμηλό αρχικό και λειτουργικό κόστος, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτή η επιχείρηση είναι εύκολη. Θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά σκληρά για να κερδοφορήσετε. Δεν υπάρχει επιχειρηματικό μοντέλο που δεν χρειάζεται συνεχείς προσπάθειες και δέσμευση.

Αλλά εσείς ορίζετε τους κανόνες εδώ. Χρειάζεστε περισσότερα χρήματα; Πρέπει να εργαστείτε περισσότερο. Όσο περισσότερο εργάζεστε τόσο υψηλότερες οι προμήθειες και η αναγνώριση που κερδίζετε.

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση θυγατρικών είναι σαν οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να κερδίσει. Αλλά όταν ένας ιστοχώρος θυγατρικών κερδίζει κίνηση και επισκεψιμότητα, τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία. Είναι το φαινόμενο της “χιονοστιβάδας”.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν έσοδα από τις διαδικτυακές και κοινωνικές τους ιδιότητες με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, πέρα από τις τυπικές προωθητικές ενέργειες θυγατρικών. Παίρνουν χρήματα μέσω blogging, δημιουργώντας οδηγούς και παραπομπές για άλλες εταιρείες,  πωλούν διαφημιστικό χώρο, γράφοντας χορηγίες/άρθρα, με μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βίντεο μάρκετινγκ, εκστρατείες κοινωνικής δικτύωσης/διαφήμιση, freelancing, dropshipping, με καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, αποδοχή δωρεών ή πωλούν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι θυγατρικές εταιρείες είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις ιστοτόπου παράλληλες, εξερευνώντας νέες εξειδικευμένες αγορές και καυτές ευκαιρίες σε κάθε βιομηχανία, διευρύνοντας έτσι την εμβέλειά τους και εξελίσσονται συνεχώς.

14) Επαναλαμβανόμενο Εισόδημα Για Χρόνια

Το περιεχόμενο των ιστότοπων εκδοτών (θυγατρικών) είναι προσβάσιμο σε πιθανούς πελάτες όλη την ημέρα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Φανταστείτε αυτές τις διαδικτυακές τοποθεσίες ως συνεχείς λειτουργίες με ελάχιστο κόστος συντήρησης και χωρίς την ανάγκη να είναι παρόντες οι εκδότες.

Με αυτόν τον τρόπο, οι θυγατρικές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνουν να προωθούν δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα ταυτόχρονα χωρίς επιπλέον φόρτο εργασίας και χωρίς να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους.

Έχω δει διαφημιστικές καμπάνιες να επιφέρουν κέρδος επί σειρά ετών χωρίς να χρειάζεται να παράγω νέο διαφημιστικό υλικό. Χάρη στις τεχνολογίες, το Διαδίκτυο και αυτό το ισχυρό μοντέλο διαφήμισης.

15) Χωρίς Υπαλλήλους

Η συντριπτική πλειοψηφία των θυγατρικών δουλεύει σόλο. Δεν χρειάζονται εργαζόμενοι για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Το κόστος για τους εργαζόμενους είναι δυσβάσταχτο για τις μεσαίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Μηνιαίοι ή ημερήσιοι μισθοί, πρόσθετα επιδόματα σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, αργιών, ειδικών δικαιωμάτων και, φυσικά, το κόστος μεταφοράς ή τροφής και κατάρτισης. Αυτές οι σοβαρές δαπάνες μπορούν να αποτρέψουν μια επιχείρηση να κάνει πραγματικά καλό κέρδος.

Και δεν είναι μόνο το κόστος. Φανταστείτε τις περιπτώσεις όπου οι πελάτες σας παραμένουν δυσαρεστημένοι λόγω κακής συμπεριφοράς των εργαζομένων ή άλλων αρνητικών ενεργειών. Φανταστείτε τα ατυχήματα και τις καταγγελίες που ενδέχεται να λάβουν χώρα. Αυτός είναι ένας πραγματικός “μπελάς”.

16) Χωρίς Εξυπηρέτηση Πελατών

Οι συνεργαζόμενοι εκδότες δεν χρειάζεται να παρέχουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Οι έμποροι φροντίζουν τους πελάτες. Οι συνεργάτες συνδέουν μόνο ανθρώπους με εταιρείες και κερδίζουν προμήθειες στη διαδικασία.

Πρέπει μόνο να συνεργάζονται με σοβαρούς εμπόρους που προσφέρουν αξιοπρεπή εξυπηρέτηση πελατών και υποστήριξη για τα προϊόντα τους, επειδή οι θυγατρικές θέλουν τους επισκέπτες τους ικανοποιημένους. Πρόκειται για την ηλεκτρονική τους φήμη.

Αυτό κάνει την επιχείρηση θυγατρικών μοναδική, οι θυγατρικές μόνο πρέπει να δοκιμάσουν τα προϊόντα που προωθούν.

17) Απεριόριστα Προϊόντα Και Υπηρεσίες Προς Προώθηση

Σε κάθε βιομηχανία, σε κάθε αγορά, υπάρχουν έμποροι που κυμαίνονται από μικρές επιχειρήσεις έως τεράστιες γιγάντιες εταιρείες. Υπάρχουν εκατομμύρια προϊόντων και υπηρεσιών που οι θυγατρικές μπορούν να προωθήσουν στο κοινό τους.

Οι συνεργαζόμενοι εκδότες μπορούν να εντοπίσουν προγράμματα θυγατρικών χρησιμοποιώντας δίκτυα θυγατρικών, πραγματοποιώντας συνδέσεις με εταιρείες που εκτελούν τα δικά τους προγράμματα θυγατρικών ή με προσκλήσεις από διαχειριστές θυγατρικών που διαθέτουν το δικό τους στρατό θυγατρικών εκδοτών που υποστηρίζουν προωθήσεις προϊόντων ή εταιρείες.

Εγώ σαν εκδότης συνεργάζομαι και απευθείας με εταιρείες, και με δίκτυα εμπόρων/εκδοτών, καθώς και με διαχειριστές εκδοτών. Προσέχω μόνο με ποιους συνεργάζομαι διότι υπάρχουν και υποδεέστερα προιόντα και υπηρεσίες.

18) Παγκόσμιος Ιστός – Η Μεγαλύτερη Αγορά

Τα τοπικά καταστήματα μπορούν να στοχεύσουν μόνο έναν μικρό αριθμό ανθρώπων που ζουν ή περνούν από την περιοχή. Η ιδιοκτησία ενός ξενοδοχείου (όπως και του δικού μου) μπορεί να σας φέρει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά τα δωμάτια που έχει είναι ένα όριο που δεν μπορώ να παρακάμψω αν δεν χτίσω περισσότερα.

Αλλά έχοντας μια επιχείρηση θυγατρικών μπορεί να σας βοηθήσει να στοχεύσετε άτομα από όλους τους προορισμούς ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ταυτόχρονων επισκεπτών στον ιστότοπό σας.

Και ο αριθμός των online επισκεπτών και αγοραστών συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά καθώς η τεχνολογία είναι προσβάσιμη σε σχεδόν οποιαδήποτε χώρα. Οι άνθρωποι αναζητούν πολύτιμες πληροφορίες χρησιμοποιώντας τη δύναμη του Διαδικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται World Wide Web. Αυτοί είναι οι δυνητικοί πελάτες των εκδοτών. Όλος ο κόσμος.

19) Επεκτασιμότητα, Απεριόριστες Συνεργασίες

Οι εκδότες/affiliates έχουν την πολυτέλεια να συνεργάζονται με οποιαδήποτε εταιρεία θέλουν, τους διαχειριστές συνεργατών και τα συνεργαζόμενα δίκτυα. Μπορούν να προωθήσουν εκατομμύρια προϊόντα ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να είναι παρόντες και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη των πελατών.

Οι εκδότες μπορούν εύκολα να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους αξιοποιώντας τη δύναμη των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των βίντεο, των webinars, των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή των πληρωμένων καμπανιών, για να αναφέρουμε μόνο μερικές ευκαιρίες.

20) Βοήθεια/Εκπαίδευση

Το επιχειρηματικό μοντέλο θυγατρικών αυξάνεται μόνο από την ίδρυσή του, το 1989. Οι συνεργάτες μπορούν να λάβουν βοήθεια και να εκπαιδεύονται σε φόρουμ/κοινότητες, αλλά και σε δίκτυα συνεργατών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους που μόλις αρχίζουν. Σε αυτό το παιχνίδι, οι εκδότες θυγατρικών δεν είναι μόνοι. Ο ιστός είναι γεμάτος εκπαιδευτικούς πόρους και πολύ συχνά οι πόροι αυτοί προσφέρονται δωρεάν.

21) Εργάζονται Σε Κάτι Που Αγαπούν

Ξεκινώντας μια επιχείρηση σε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ελάχιστα είναι η μεγαλύτερη συνταγή για αποτυχία. Και μιλώ από προσωπική εμπειρία εδώ, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις προσπάθησα πολύ σκληρά. Αλλά δεν ήταν κάτι που ήμουν παθιασμένος και τελικά, απέτυχα.

Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για κάθε εργασία. Υπάρχουν θέσεις εργασίας που μας αρέσουν και υπάρχουν κάποιες που μισούμε. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας να έχετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει. Τελικά, θα αποτύχετε.

Αλλά με το μάρκετινγκ θυγατρικών, οι θυγατρικές μπορούν να επιλέξουν την βιομηχανία τους ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι θυγατρικές συνήθως μετατρέπουν τα χόμπι τους σε επιχειρήσεις. Όταν δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Βασικά Οφέλη Για Τους Τελικούς Καταναλωτές

22) Η Τελική Τιμή Παραμένει Η Ίδια

Η τελική τιμή των προϊόντων παραμένει η ίδια. Οι συνεργαζόμενοι εκδότες διαφημίζουν τα προϊόντα στην ίδια τιμή που πωλούν οι διαφημιζόμενες εταιρείες. Οι εταιρείες θυσιάζουν ένα ποσοστό των κερδών τους, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα για τη διαφήμιση. Πληρώνουν μόνο για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο τελικός καταναλωτής απολαμβάνει την ίδια τιμή.

23) Δεν Υπάρχει Απώλεια Ποιότητας Προϊόντων

Το τελικό προϊόν παραμένει το ίδιο όσον αφορά την τιμολόγηση, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση/υποστήριξη.

24) Καλά Ενημερωμένες Αποφάσεις Αγοράς

Πριν από το μάρκετινγκ θυγατρικών, οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράζουν προϊόντα μόνο με βάση τις γνώσεις τους, τις παρατηρήσεις τους και την αξιολόγηση των διαφημίσεων των εμπορικών σημάτων.

Με το μάρκετινγκ θυγατρικών, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εναλλακτικές πηγές πληροφοριών.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι θυγατρικές προωθούν προϊόντα που χρησιμοποιούν προσωπικά ή προϊόντα που είναι σίγουροι ότι θα φέρουν αποτελέσματα για το ακροατήριό τους. Οι συνεργάτες δημιουργούν δεσμό με τους επισκέπτες τους επειδή είναι φιλικοί, προσωπικοί, δεν είναι απρόσωπα εμπορικά σήματα. Οι επισκέπτες λαμβάνουν υπερπολύτιμες πληροφορίες από τους εκδότες των θυγατρικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα που εκείνοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Με αυτό τον τρόπο, οι θυγατρικές λειτουργούν ωσάν δοκιμαστές προιόντων και υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την υποστήριξη των επισκεπτών και την πληροφόρησή τους σχετικά με την ποιότητα των δοκιμαζόμενων προιόντων. Οι εκδότες έτσι καταφέρνουν να αποκτήσουν ενα κοινό που τους λατρεύει και τους εμπιστεύεται.

Άρα λοιπόν καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί οι εταιρείες που επενδύουν σε αυτό το μοντέλο αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Διότι χρειάζονται πρόσβαση σε ένα κοινό που εμπιστεύεται τους εκδότες.

Επίλογος

Στο επόμενο κεφάλαιο θα επεκταθούμε στα μοντέλα τιμολόγησης που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τα πλεονεκτήματα αυτού του τόσο ευέλικτου διαφημιστικού μοντέλου.

Από τα πιο ευέλικτα μοντέλα, τόσο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος, αλλά και τους εκδότες μάρκετινγκ οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία επιχείρηση με ελάχιστο κόστος επένδυσης και μηδαμινά λειτουργικά έξοδα.

Με το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο ξεκίνησα να αργάζομαι στο διαδίκτυο το χειμώνα του 2014, και πολύ σύντομα κατάφερα να βοηθήσω εκαντοντάδες εταιρείες του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις τους ως εκδότης μάρκετινγκ.

Από το τέλος του 2019, ο ιστότοπος αυτός λειτουργεί πλέον και ως ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών μάρκετινγκ.

Θέλετε να μάθετε πως μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε μία διαδικτυακή επιχείρηση μέσω του μάρκετινγκ θυγατρικών;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τα ιδιωτικά μας εργαστήρια κατάρτισης.

Προγραμματίστε μία συνέντευξη σε μορφή βιντεο-κλήσης για να κατανοήσουμε τις εμπειρίες, την κλίση, και του στόχους σας και να επιλέξουμε μαζί τον κλάδο με τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε άμεσα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 4 πρώτα εργαστήρια (30 ημέρες) παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Ακόμη ένα άρθρο τελίωσε, εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά.

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, δημιουργός της μεθοδολογίας "Τα 7 Ιδανικά"

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τα τέλη του 2014, επεκτάθηκα στο διαδικτυακό μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησα εκατοντάδες επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Ιδρυτής των: WebMarketSupport, Muvimag, SummerDream.

Απολαμβάνω την ανάγνωση, τις τέχνες, τις επιστήμες, το σκάκι, τον καφέ, το τσάι, το κολύμπι, τα Audi και να περνάω ποιοτικές ώρες με τα παιδιά μου.

Επόμενο Κεφάλαιο

Οδηγός Affiliate Marketing

Πλήρης οδηγός για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε σε βάθος κάθε πτυχή αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

the future belongs to small businesses challenge

REAL CHALLENGE

 

A week-long event to help you navigate through these tough economic times and become competent in an ever-changing marketplace by understanding and elaborating on your unique advantages as a small business or startup.

 

FREE to participate but there are certain criteria in order to qualify for the final stage of the event. Right now, we are in the preliminary phase. 

3 WINNERS get access to the "7 IDEALS" methodology

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This