fbpx
You're Reading:Παράδειγμα Προβλημάτων Οικογενειακών Επιχειρήσεων

Παράδειγμα Προβλημάτων Οικογενειακών Επιχειρήσεων

by Tasos

}

Jan 29, 2021

SPONSORED ADVERTISEMENTS

LATEST NEWS

Black Friday/Cyber Monday Deals:

.........................................................................

*Support our brand new social channels:

.........................................................................

Dec 03, 04:

[Necessary cleanout operations around the world]

[BREAKING: Elon Musk Says the DNC & Twitter Definitely Committed Election Interference]

dailymail: Elon Musk has surprise meeting with President Macron in New Orleans
Elon Musk had a surprise meeting with French President Macron in New Orleans yesterday - where they discussed the billionaire's commitment to content moderation on Twitter.

kathimerini: Επενδυτές εγκαταλείπουν fund της Blackstone. Μαζικές αιτήσεις για ρευστοποίηση μεριδίων από αμοιβαίο κεφάλαιο που τοποθετεί κεφάλαια σε εμπορικά ακίνητα.

kathimerini: Investors are leaving Blackstone's fund. Bulk applications for liquidation of units from a mutual fund investing in commercial real estate.

insiderpaper: EU bans cough syrup chemical over severe allergies - Insider Paper. Cough medicines containing the chemical pholcodine should be banned due to the risk of potentially deadly allergic reactions in people under.

[This is something that we'll get used to see from now on]

mynews4Reno's airport makes changes to runways due to earth's magnetic fields shifting
The world is shifting -- literally.The earth's magnetic field shifted magnetic north. It's always moving. Over the decades, magnetic north enough that manual
[EAS/EMS/EBS
Emergency Broadcast System
Truth Revelation]
youtubeScientists At CERN Just Announced A TERRIFYING New Discovery!
Physicists from around the world were incredibly excited to see the greatest most advanced high energy particle collider become operational. After all, they ...
[Με το κλείσιμο της κάνουλας φυσικού αερίου από την Ρωσία, μας τελείωσε το παραμύθι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.]
[With the closure of the natural gas cannula from Russia, the fairy tale of renewable energy is over.]
[Wells Fargo cuts hundreds of jobs in mortgage business]
reuters: IMF's Georgieva to discuss economy, COVID with Chinese authorities
International Monetary Fund Managing Director Kristalina Georgieva said on Thursday that she will travel to Beijing next week with heads of other
yahoo: ‘God have mercy on us all’: Robert Kiyosaki warns that the economy is the ‘biggest bubble’ in...
Profit from folly. Don’t participate in it.
[Gold n silver only, NO bitcoin.]
kingworldnewsRUSSIA PLANS TO UNLEASH GOLD-BASED CURRENCY: Gold Soars To $1,817 As Gold Futures Surge Another $57...
It appears Russia plans to unleash a gold-based digital currency and it is causing major moves in currency and metals markets. 
[Trump told Fox Business that he likes #elonMusk but will stick with his own platform, Truth Social, because he thinks it works better.]

EnvatoMarket: Grab December's free items. There are always new freebies ready for you to enjoy on Envato Market. Website templates here on ThemeForest, WordPress plugins, graphic assets of all sorts, thousands of background music tracks and more. Get them while you can!

ElegantThemes: Cyber Monday Has Arrived! New Prizes 💰 New Bundles 💰 Huge Discounts. Every qualifying purchase comes with our biggest discount of all time, a free prize, a pack of website templates and exclusive access to dozens of additional product deals 👇 Current Free Prizes: 69

200+ business & marketing tools collection 72x90 banner
black friday cyber monday banner 728x90

Τα προβλήματα στις επιχειρήσεις είναι πολύ συνηθισμένα. Αλλά όταν προκύπτουν προβλήματα σε οικογενειακές επιχειρήσεις, τα αποτελέσματα είναι τις περισσότερες φορές καταστροφικά.

Πόσες φορές γίναμε μάρτυρες τέτοιων θλιβερών περιστατικών. 

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να μαλώνουν μέλη μιας οικογένειας για τις επιχειρήσεις, τις δουλειές, τα λεφτά.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου χάθηκαν ζωές.

Η δύναμη του χρήματος είναι απεριόριστη, ξεπερνά ακόμη και τους οικογενειακούς δεσμούς.

Εμείς το δημιουργήσαμε για να μπορούμε να συναλλασόμαστε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αλλά δεν καταφέραμε να ελέγξουμε την επιρροή του πάνω μας και το αφήσαμε να μας εξουσιάζει.

Δώσαμε μεγαλύτερο βάρος στην απόκτηση υλικών αγαθών αντί να επενδύσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις.

Αλλά ενώ το χρήμα είναι παντοδύναμο, δεν έχει τη δύναμη να αγοράσει τα πάντα. 

Λίγο οξύμωρο!

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια ιστορία ενός φίλου ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Παράδειγμα Προβλημάτων Οικογενειακών Επιχειρήσεων

Η αρχή του προβλήματος

Παρακολουθώ την ιστορία του από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα. Και αυτό ήταν πριν από 10 χρόνια. Γνωρίζω ότι αυτή η εμπειρία του κόστισε πολύ, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι τώρα έχει το μέλλον μπροστά του.

Δούλευε στο εργοστάσιο του πατέρα και του θείου του, μια τοπική επιχείρηση με τοπικούς πελάτες. Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν αυτήν την επιχείρηση πριν από 25 χρόνια.

Αλλά και τα δύο αδέρφια ήταν παντρεμένα και σύντομα τα παιδιά τους μεγάλωσαν. Ο φίλος μου είναι ο νεότερος από 2 αδέλφια, αλλά ο μόνος που συμμετέχει στην εταιρεία.

Από την άλλη πλευρά ο θείος του έχει 3 γιους, και όλοι συμμετέχουν στην εταιρεία.

Κάποια στιγμή στο μέλλον το εργοστάσιο θα χωριζόταν στους 4 νεαρούς άνδρες. Ο φίλος μου θα είχε το 50% (το μερίδιο του πατέρα του) και τα άλλα 3 αδέλφια (πλευρά του θείου) θα έπρεπε να μοιραστούν το υπόλοιπο 50%.

Και αυτός ήταν ο λόγος που πυροδίτησε μια συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ των δύο ηλικιωμένων αδελφών. Ο θείος του πίστευε ότι οι γιοι του ήταν σε μειονεκτική θέση. Ήταν τρεις εναντίον ενός και έπρεπε να μοιραστούν το 50%. Δεν μπορούσε όμως να το στηρίξει νομικά.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, το ποσοστό ενός από τους αρχικούς συνεταίρους μοιράζεται στους απόγονούς του, άσχετα από το πόσοι είναι αυτοί.

Και όλα άλλαξαν

Αυτό ήταν κάτι που ο θείος του φίλου θα έπρεπε να είχε σκεφτεί νωρίτερα ως πατέρας 3 αγοριών. Ήξερε ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να θρέψει τόσες πολλές οικογένειες. Ίσως θα μπορούσε να παρακινήσει ένα ή δύο από τα παιδιά του σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο θείος του άρχισε να κλέβει χρήματα από την εταιρεία για να αγοράσει ακίνητα και για προσωπικά έξοδα.

Δεν ήταν παρών στην ώρα του, αργούσε, δεν εμφανιζόταν άλλες φορές, και άφηνε τον μεγαλύτερο αδερφό του και τον φίλο μου να αντιμετωπίζουν μόνοι τον εργασιακό φόρτο και τις υποχρεώσεις.

Οι γιοι του ήταν επιθετικοί και σχεδόν βίαιοι εναντίον του φίλου μου.

Τελικά ο θείος ξεκίνησε μια νέα πανομοιότυπη επιχείρηση με ένα νέο όνομα στην ίδια περιοχή προσπαθώντας να πάρει με το μέρος του όσο περισσότερους πελάτες μπορούσε από τον αδερφό του και τον κατηγορούσε.

Οι συνέπειες

Τώρα τα 2 αδέλφια δεν μιλούν μεταξύ τους. Οι 4 νεαροί άνδρες, τα παιδιά, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, όλοι είχαν να αντιμετωπίσουνν έναν αναπόφευκτο μαραθώνιο δικαστηρίων.

Έχασαν χρήματα, φήμη και πελάτες. Αλλά πάνω απ ‘όλα έχασαν την ηρεμία τους. Και κατέστρεψαν τις σχέσεις τους.

Αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα τα πράγματα, ευτυχώς δεν χύθηκε αίμα.

Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την ιστορία

Όταν ξεκινάμε μια νέα επιχείρηση με έναν συνεργάτη-συνεταίρο, σε αυτήν την περίπτωση ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συγγενή, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον. Εάν αυτή η επιχείρηση πρόκειται να διαρκέσει (και γιατί όχι άλλωστε; αυτός είναι ο απώτερος σκοπός κάθε επιχείρησης, να διαρκέσει) τότε ενδέχεται να εμπλέκονται νέα μέλη. Παιδιά, σύζυγοι ή άλλοι συγγενείς.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις αλλαγές. Ψυχολογικά και οικονομικά.

Σε αυτήν την περίπτωση ποιο είναι το λάθος των 4 νεαρών ανδρών; Κανένα, κληρονόμησαν ένα πρόβλημα.

Ήταν λυπηρό να παρακολουθώ τον φίλο μου να συζητάει γι ‘αυτό. Δύο αδέρφια που κάποτε ένωσαν τις δυνάμεις τους και ατένισαν το μέλλον με ελπίδα και κατάφεραν να χτίσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση που διάρκεσε σχεδόν 30 χρόνια, χώρισαν με το χειρότερο τρόπο. Ο καθένας προσπαθούσε να προστατέψει τα παιδιά του.

Μια υγιής επιχείρηση με ένα μεγάλο εμπορικό σήμα διαλύθηκε. Ο φίλος μου δεν το επέλεξε, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, ήταν ένα νεαρό αγόρι όταν άρχισε να εργάζεται εκεί.

Αλλά μπορούμε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι;

Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τόσο εύκολα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ακόμα κι αν είμαστε προετοιμασμένοι, ενδέχεται να προκύψουν ορισμένα προβλήματα.

Κατά κανόνα, εάν μπορείτε να αποφύγετε μια συνεργασία με μέλη της οικογένειας και συγγενείς, κάντε το. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε κάτι μόνοι σας ή με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη ή συνιδρυτή.

Εάν μπορούμε να αφήσουμε την οικογένεια εκτός επιχείρησης τόσο το καλύτερο. Μια οικογένεια πρέπει να παραμείνει ενωμένη, με κάθε τρόπο.

Γνωρίζουμε τη δύναμη του χρήματος και το πόσο διαφθείρει τις ψυχές μας και μας αποξενώνει.

Μακριά κι αγαπημένοι…που λέει και η παροιμία.

Ενδιαφέροντα Στατιστικά

Περίπου το 70% των οικογενειακών επιχειρήσεων αποτυγχάνουν ή πωλούνται προτού η δεύτερη γενιά πάρει την ευκαιρία να αναλάβει.

Μόνο το 10% παραμένει ενεργό για να ηγηθεί η τρίτη γενιά, κι αυτό συμβαίνει σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σε αντίθεση με τις δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες η μέση θητεία του διευθύνοντος συμβούλου είναι έξι χρόνια, πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν τους ίδιους ηγέτες για 20 ή 25 χρόνια, και αυτές οι εκτεταμένες θητείες μπορούν να αυξήσουν τις δυσκολίες αντιμετώπισης αλλαγών στην τεχνολογία, τα επιχειρηματικά μοντέλα και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

%

Οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτυγχάνουν πριν αναλάβει η 2η γενιά

%

Ενεργές ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες ηγείται η 3η γενιά

Μέση θητεία σε χρόνια των διευθύνοντων συμβούλων σε δημόσιες επιχειρήσεις

Μέση θητεία σε χρόνια των διευθύνοντων συμβούλων σε οικογενειακές επιχειρήσεις

Αντί να είναι ένα μικρό τμήμα των παγκόσμιων οικονομικών παραγόντων, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν το 80-90% όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

%

Το ποσοστό των οικογενειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 4 πρώτα εργαστήρια (30 ημέρες) παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Επίλογος

Ελπίζω να εμπνευστείτε από αυτήν την ιστορία και να την χρησιμοποιήσετε ως παράδειγμα για να μην περιπλακείτε σε περιπέτειες με την οικογενειακή σας επιχείρηση.

‘Οπως παρατηρούμε και από τα στατιστικά στοιχεία, οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι η πλειοψηφία.

Τα επιχειρησιακά προβλήματα είναι αναπόφευκτα και συνεχή, θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση, αποφασιστικότητα, και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Γιατί σε περίπτωση οικονομικών ή προσωπικών διαφορών οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές.

Ακόμη ένα άρθρο τελείωσε, εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά.

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, δημιουργός της μεθοδολογίας "Τα 7 Ιδανικά"

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τα τέλη του 2014, έπεσα στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησα εκατοντάδες επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους. 

Ιδρυτής των: WebMarketSupport, Muvimag, SummerDream.

Απολαμβάνω την ανάγνωση, τις τέχνες, τις επιστήμες, το σκάκι, τον καφέ, το τσάι, το κολύμπι, τα Audi και να περνάω ποιοτικές ώρες με τα παιδιά μου.

marketing publishing mastery private training workshops featured banner
roobet-Nov-2022-250x250jpg
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

Marketing, Business, Economy, Multimedia

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

I’m celebrating the release of the “7 Ideals” methodology, be part of the movement!

Exclusive Access & Lifetime Bonuses

“7 Ideals” Methodology

Read More

Latest Posts

Black Friday Cyber Monday

Black Friday Cyber Monday

Marketing, business, economy, multimedia: Huge discounts, early-bird prices, amazing prizes, epic announcements, and hot deals. WebMarketSupport plus our amazing partners and contributors.

read more
Podcast New Episode

Podcast New Episode

Ξημερώνει μια εποχή δόξας και μεγαλείων όχι μόνο για την οικονομία αλλά γενικά για το ανθρώπινο είδος. Όλα θα ξεκινήσουν από την οικονομία, θα γίνει πρώτα μια οικονομική επεναφορά και στη συνέχεια τεράστιες αλλαγές θα επέλθουν σε όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας.

read more
The Magic of the "7 Ideals" methodology (beta)

The Magic of the "7 Ideals" methodology (beta)

I'm opening up a beta group so you can test a part of our methodology at no cost!

With my value-driven customer-centric strategy and proprietary frameworks, the marketplace is going to change.

 

The main framework of the method is explained in detail

I also released the basic principles that are infused in everything we do, the most important part, and

I shared the story of how I got here.

 

I'm introducing a special form of live events that no one is using and that will help your brand thrive and impact the world.

Plus I have developed a revolutionary funnel strategy. 

 

Become one of the first new-wave business owners that deliver superior user experiences due to our secrets.

LIMITED SPOTS (we kick off this month)

 

UPCOMING WEBINAR this Sunday Oct 23 @ 10 pm GMT+3

LAUNCHING PRODUCTS LIKE A PRO

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This