fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Επιχειρηματική Νοοτροπία

Επιχειρηματική Νοοτροπία

by Tasos

}

Jun 6, 2021

Αυτό το άρθρο θα θέσει τη βάση για ένα νέο επιχειρηματικό ταξίδι και θα σας βοηθήσει να ατενίσετε το μέλλον με σιγουριά και αποφασιστικότητα. 

Θα καλύψουμε τι σημαίνει πραγματικά να είσαι επιχειρηματίας, πως να εκμεταλλεύεσαι την ψηφιακή οικονομία, γιατί αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για οποιαδήποτε επιχείρηση, τι άλλο χρειάζεται για να επιτύχεις ως επιχειρηματίας, και θα μοιραστούμε μερικά μυστικά για να κερδίσετε δυναμική και να πετύχετε οτιδήποτε θελήσετε στο επιχειρηματικό σας ταξίδι.

Επιχειρηματική Νοοτροπία

Τι σημαίνει πραγματικά να είσαι επιχειρηματίας

Η νοοτροπία του ιδιοκτήτη:

Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος για κάθε επιχειρηματία. Το να κατέχει μια επιχείρηση. Το να του ανήκει η επιχείρηση. 

Το να μπορεί η επιχείρηση να δουλεύει για τον επιχειρηματία και όχι το αντίθετο, δηλαδή να δουλεύει ο επιχειρηματίας για την επιχείρηση. 

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που κατέχει μια επιχείρηση είναι σε θέση να μεγαλώνει την επιχείρηση και να την επεκτείνει. Μπορεί να το επιτύχει είτε με συνασπισμούς και συνεργασίες, είτε προσλαμβάνοντας ανθρώπους, ή με άλλες στρατηγικές ανάπτυξης. 

Ο επιχειρηματίας δεν διευθύνει απλά μια επιχείρηση. Ο επιχειρηματίας πρέπει να εβρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς δραστηριότητας και να αναζητά πάντα νέες λύσεις.

Το ρίσκο:

Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αναλαμβάνει συνεχώς νέο ρίσκο και να προσπαθεί να βελτιώσει την επιχείρησή του. Δημιουργεί νέα προιόντα και υπηρεσίες χωρίς διακοπή, προσπαθεί να καινοτομήσει με σκοπό να παραδώσει έργα μεγάλης αξίας και ωφέλειας για το αγοραστικό του κοινό, την εταιρεία του, και τον ευατό του. 

Δεν χρειάζεται να παίρνετε τεράστιο ρίσκο αλλά πρέπει να μην τα αποφεύγετε, μπορείτε να υπολογίζεται το μέγεθος του ρίσκου και να αποφασίζεται αν αξίζει ή όχι. Αν η εταιρεία σας πρόκειται να επωφεληθεί πολύ από ένα επικείμενο μέτρο μέτριας επικινδυνότητας, τότε θα πρέπει να προβαίνεται στις ανάλογες ενέργειες.

Εγώ αναλαμβάνω ρίσκο καθημερινά. Κάθε μέρα είναι και μία νέα πρόκληση. Κάτι συμβαίνει, προκύπτει ένα πρόβλημα, τι θα κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις? Θα μείνετε αδρανείς? Ή θα προχωρήσετε μπροστά? Θα πρέπει να αποφασίσετε γρήγορα.

Αποτελέσματα:

Ο επιχειρηματίας είναι αυτός που καταφέρνει αποτελέσματα ασχέτως του τι συμβαίνει γύρω του.

Σκέφτεται διαρκώς και προσπαθεί να αξιοποιήσει την μία ιδέα μετά την άλλη.

Δεν αντιγράφει τους άλλους, δημιουργεί νέα προιόντα και υπηρεσίες τα οποία δεν υπάρχουν ακόμη στην αγορά για να επωφεληθούν οι αγοραστές και να απολαύσουν μία συναρπαστική εμπειρία.

Τότε ακριβώς είναι που ο επιχειρηματίας προβάλλει τεράστια ωφέλη στην αγορά, όταν είναι σε θέση να καταφέρνει αποτελέσματα.

Προσαρμογή στο περιβάλλον:

Ο επιχειρηματίας δεν προσαρμόζεται απλά σε ένα περιβάλλον. Δημιουργεί νέο χώρο και νέα περιβάλλοντα, και εκμεταλλεύεται νέες ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Πειραματίζεται συνεχώς. Δεν τα παρατάει μέχρι να ανακαλύψει την τέλεια ευκαιρία.

Γνωρίζει ότι δεν θα επιτύχουν όλες οι ιδέες του και τα σχέδια του, αλλά επίσης γνωρίζει ότι κάποιες από τις ιδέες του θα αποδειχτούν προωτοποριακές και υπερβολικά κερδοφόρες.

Το περιβάλλον, οι καταναλωτές, και η συμπεριφορά τους συνεχώς αλλάζουν. Όμως ένας καλά εφοδιασμένος επιχειρηματίας μπορεί και συνδέεται σε συναισθηματικό επίπεδο με τους καταναλωτές δημιουργώντας προιόντα τα οποία προσθέτουν μεγάλη αξία στις ζωές τους. Επίσης είναι σε θέση να συνδέεται μόνο με ορισμένες κατηγορίες αγοραστών, οι οποίες και είναι θετικές σε προιόντα ανάλογα με αυτά που διαθέτει.

Ηγετική φυσιογνωμία:

Ο επιχειρηματίας είναι ηγέτης. Αντιδρούν γρήγορα σε κάθε είδους προβλήματα, αντιδράσεις, ακόμη και καταστροφές, και τα επιλύουν. 

Είναι αιδιόδοξος και γνωρίζει ότι σε περιόδους οικονομικής ύφεσης μόνο με την αισιοδοξία μπορεί κάποιος να τα καταφέρει. 

Δεν σταματάει ποτέ να εκπαιδεύεται και να μελετάει άλλους επιτυχημένους επιχειρηματίες, ηγέτες και προσωπικότητες. 

Καινοτομεί συχνά, είναι παραγωγικός, υπερβολικά υπεύθυνος, και μοιράζεται αξίες με τον κόσμο και το αγοραστικό κοινό. 

Συντελλεί σε ένα μεγάλο κίνημα.

Είναι αυτός τον οποίο ακολουθούν οι υπόλοιποι και του οποίου τη συμβουλή αναζητούν. Και σαν ηγέτης είναι και καλός ακροατής. Είναι υπομονετικός και συνεπής. Και όταν προσέχεις τι θέλει η αγορά, οι καταναλωτές και οι υπάλληλοί σου, οι διευθυντές και οι συνεργάτες σου, αναδεικνύεσαι σε πραγματικό ηγέτη. 

Το όραμα:

Ο επιχειρηματίας έχει μεγάλα όνειρα τα οποία θέλει να πραγματοποιήσει με κάθε τίμημα. Έχει μεγάλους στόχους. 

Πιστεύει σε κάτι πριν ακόμη το δει μπροστά του. Έχει πολύ μεγάλη φαντασία και δεν τον ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι, και συνεχώς προσπαθεί να υπολοιήσει τους στόχους του. 

Χωρίς ένα μεγάλο όραμα, δεν μπορείς να πορευτείς μακριά σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι. 

Δημιουργικότητα:

Πρέπει να είσαι δημιουργικός, να επιλύεις προβλήματα γρήγορα καθώς αυτά εμφανίζονται, και να δημιουργείς νέα προιόντα τα οποία η αγορά έχει μεγάλη ανάγκη. 

Τι χρειάζεται για να επιτύχεις

Εμμονή με τη δραστηριότητα:

Πέρα από το όραμα και τη νοοτροπία του ιδιοκτήτη, θα πρέπει να έχεις εμμονή με τη δράση και τη δραστηριότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εύκολα ενθουσιάζονται, συζητούν για τα πλάνα και τα σχέδια τους, λένε μεγάλα λόγια, αρχίζουν να εργάζονται πάνω σε κάτι καινούριο, και ξαφνικά κάτι συμβαίνει και τα όνειρά τους εξανεμίζονται και επιστρέφουν ξανά στην καθημερινότητα. 

Και είναι κρίμα, διότι πολλές φορές βρίσκονται απλά ένα βήμα πριν τη μεγάλη επιτυχία. 

Υπάρχει ένα γνωμικό που μου αρέσει πολύ.

Η επιτυχία είναι πάντοτε ένα βήμα μαρκριά από την αποτυχία.

Το “κάποτε” μετατρέπεται σε “ποτέ”. Για αυτό θα πρέπει να αναλάβεις δράση άμεσα.

Θα πρέπει να επιμείνεις και να μην επηρρεάζεσαι από το περιβάλλον σου. Θα πρέπει να δημιουργείς νέα περιβάλλοντα ώστε να ευδοκιμήσουν οι ιδέες σου.

Επινοητικότητα:

Δεν είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς πόρους, αλλά το να είμαστε αρκετά επινοητικοί. Παίζει ρόλο το πως ακριβώς αξιοποιούμε την πληθώρα των πόρων γύρω μας. 

Σε μία μοντέρνα κοινωνία που διαθέτει τα πάντα ο σύγχρονος άνθρωπος και ειδικά ο νέος επιχειρηματίας υποφέρει από έλλειψη επινοητικότητας. 

Θα παραθέσω ακόμη ένα αγαπημένο γνωμικό εδώ…

Χρειάζεται σκληρή δουλειά, επινοητικότητα, επιμονή και κουράγιο για να επιτύχεις.

Αν κάτι δεν λειτουργεί θα πρέπει να προβείς σε αλλαγές. Άλλαξε κάτι, τροποποίησε τις μεθόδους σου και παρατήρησε τι συμβαίνει. 

Πρέπει να έχεις εμμονή με την ασταμάτητη δραστηριότητα. Διότι μόνο έτσι μπορείς να αποκτήσεις ορμή και ηθικό. 

Και όταν έχεις ορμή και ηθικό ακμαιότατο, τότε είσαι σε θέση να επιφέρεις αποτελέσματα. Και τα πρώτα αποτελέσματα θα σε βοηθήσουν να επιφέρεις περισσότερα αποτελέσματα. 

Το “γιατί”. Η αποστολή σου:

Γιατί προσπαθείς να επιτύχεις τους στόχους σου? Από τι πηγάζει αυτή η δραστηριότητα? Τι προσπαθείς να επιτύχεις? 

Όταν γνωρίζεις επακριβώς το “γιατί” θα μπορείς να επιτύχεις οτιδήποτε στο επιχειρηματικό σου ταξίδι. 

Κανείς δεν διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις ή ασταμάτητη ενέργεια και αποθέματα αντοχής. 

Είμαστε όλοι άνθρωποι. Αλλά ότσαν είμαστε διαυγείς ως προς την “αποστολή” μας, τότε είναι που τίποτα δεν μας σταματά. 

Και αν η αποστολή σας είναι απλά να γίνετε πλούσιοι και να αποκτήσετε όσο το δυνατόν πειρσσότερα χρήματα, τότε θα σας απογοητεύσω, αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει η αποστολή σας να είναι κάτι μεγαλύτερο. 

Τα χρήματα είναι καλοδεχούμενα, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σας στόχος σαν επιχειρηματίας. 

Θα πρέπει να βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορείτε μέσα από το επιχειρηματικό σας ταξίδι. 

Η ψηφιακή οικονομία

Η ψηφιακή οικονομία παρουσιάζει μερικές ευκαιρίες τις οποίες δεν θα πρέπει να παραβλέψετε. 

Έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ψηφιακά προιόντα και υπηρεσίες μοιραζόμενοι τις εμπειρίες σας, ικανότητες, ιστορίες από το παρελθόν σας, κάποιο χόμπι ή ενασχόληση, ή ακόμη και μπορείτε να λειτουργήσετε σαν ένα είδος δημοσιογράφου ο οποίος ερευνά άλλες προσωπικότητες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, εκδηλώσεις, συναθροίσεις, σεμινάρια, βιβλία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, και πολλά άλλα.

Το μόνο όριο εδώ είναι η φαντασία μας.

Αν μπορέσετε να δημιουργήσετε προιόντα τα οποία θα αλλάξουν τις ζωές κάποιων ανθρώπωςν, τότε θα επιτύχετε πολλά στη ζωή σας. 

Επιχειρήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Επίλογος

Αυτή είναι η έννοια του σύγχρονου επιχειρηματία ειδικά μέσα από το πρίσμα της ψηφιακής οικονομιάς η οποία έχει αναλλάβει τη σκυτάλλη παραγκωνίζοντας παλαιότερα μοντέλα.

Χρειάζεστε βοήθεια για να γίνετε επιτυχημένος επιχειρηματίας; Χρειάζεστε βοήθεια για να δημιουργήσετε υπέροχα προϊόντα και υπηρεσίες που το κοινό σας θα λατρέψει?

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε με τα ιδιωτικά μας εργαστήρια κατάρτισης!

Ακόμη ένα άρθρο τελείωσε, εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά.

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

The introduction of the risk management system into the practice of enterprises makes it possible to ensure the stability of their development, increase the validity of decision-making in risky situations, and improve the financial situation through the implementation of all types of activities in controlled conditions.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This