fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Γιατί η Επιβράβευση των Εργαζομένων Σχεδόν Πάντα Λειτουργεί

Γιατί η Επιβράβευση των Εργαζομένων Σχεδόν Πάντα Λειτουργεί

by Tasos

}

Oct 21, 2020

Σκέπτεστε αν θα επιβραβεύσετε τους εργαζόμενους στην επιχείρησή σας. Ίσως να σκέπτεστε να επιβραβεύσετε μερικούς από αυτούς ή πιθανόν να είστε σε σύγχυση αν η επιβράβευση είναι απαραίτητη ή όχι για την εταιρεία σας.

Δεν θα σας πω τι είναι σωστό ή λάθος, αλλά θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας.

Επιβράβευση των Εργαζομένων

Θυμάμαι τον πατέρα μου να προετοιμάζει τις πληρωμές προσωπικού κάθε Παρασκευή στο γραφείο του. Με καλούσε να τον βοηθήσω και ήμουν πρόθυμος να κάνω ερωτήσεις. Ήμουν μικρό αγόρι, αλλά κάπως αυτή η εμπειρία στο γραφείο είχε τεράστιο αντίκτυπο στην επιχειρηματική συμπεριφορά και την προσωπικότητά μου.

Θυμάμαι τους λευκούς φακέλους που χρησιμοποιούσαμε για να βάλουμε τα χρήματα.

Η φιλοσοφία του ήταν να πληρώνει όλους τους υπαλλήλους κάθε εβδομάδα. Είπε ότι είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε με τις ταμειακές ροές. Άλλοι εργοδότες πληρώνουν κάθε μήνα ή περισσότερο, αλλά είπε ότι αυτό ήταν καταστροφικό για τους εργαζομένους. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα θα ξόδευαν πολλά χρήματα ταυτόχρονα χωρίς να μπορέσουν να κρατήσουν αρκετά μετρητά για τον υπόλοιπο μήνα μέχρι να πληρωθούν την επόμενη φορά.

Συνήθιζε επίσης να πληρώνει λίγο περισσότερο, κάθε φορά, κάθε έναν από τους υπαλλήλους. Ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας, το επίπεδο παραγωγικότητας ή την αφοσίωση. Ήθελε να είναι καλός με όλους. 

Στους υπαλλήλους που ήταν ιδιαίτερα αφοσιωμένοι έδινε και κάτι παραπάνω.

Για παράδειγμα … ένας υπάλληλος θα πληρωνόταν κανονικά 5.600 δραχμές, έδινε 6.000. Ο νόμιμος αριθμός ήταν 9.150, έδινε 10.000. Πάντα λίγο περισσότερο.

Τότε, τους συγκεντρώσαμε στο τμήμα παραγωγής και παρατάσσονταν για να εισπράξουν τις πληρωμές τους.

Θυμάμαι το χαμόγελο στο πρόσωπό τους όταν άνοιγαν τους φακέλους για να ανακαλύψουν ότι υπήρχε μια μικρή ανταμοιβή σε αυτό. Πάντα κάτι περισσότερο.

Το συζητούσαν μεταξύ τους και ένιωθαν απόλυτα ευγνώμονες.

photo-of-people-holding-each-other-s-hands-3184434 (1)

Photo by fauxels from Pexels

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους

Ο πατέρας μου μπόρεσε να δει μέσα από τα μάτια τους. Άρχισε να εργάζεται όταν ήταν μόλις 10 ετών για να στηρίξει την φτωχή οικογένειά του μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο πουλώντας πράγματα στις υπαίθριες αγορές.

Ήξερε ότι ένας υπάλληλος χρειάζεται υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Τώρα, ως ιδιοκτήτης εργοστασίου, έκανε αρκετά για να υποστηρίξει την οικογένειά του και την ανάπτυξη της επιχείρησής του, δίνοντας λίγο περισσότερο στους υπαλλήλους δεν έβλαπτε τα οικονομικά του. Άλλωστε, ήταν πιο σημαντικό να διατηρήσουμε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, παρά να κάνουμε μερικές χιλιάδες δραχμές περισσότερο.

Τα “Μικρά Πράγματα”

Και δεν ήταν μόνο η επιβράβευση με χρήματα που έκανε τη διαφορά.

Το εργοστάσιο χτίστηκε σε μια απομονωμένη περιοχή, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από μεγάλες πόλεις και είχαμε ένα φορτηγό να συλλέγει το προσωπικό κάθε πρωί από τα σπίτια τους. Ο οδηγός του φορτηγού ήταν υπάλληλος της εταιρείας και πληρώνονταν επιπλέον για αυτήν την υπηρεσία.

Όταν το φορτηγό κατέφθανε στις εγκαταστάσεις, οι υπάλληλοι μαζεύονταν σε μια μεγάλη κουζίνα και είχαν χρόνο να πιουν καφέ, να φάνε κάτι και να συζητήσουν μεταξύ τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ετοιμαζόταν ψυχολογικά για δουλειά.

Επίσης, υπήρχαν μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα μεγάλο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Τις περισσότερες φορές, κάθε υπάλληλος είχε το δικό του φαγητό, αλλά υπήρχαν στιγμές που οι γονείς μου φρόντιζαν γι αυτό. Μετά το μεσημεριανό, οι εργαζόμενοι είχαν χρόνο να απολαύσουν μεταξύ τους και να ξεκουραστούν πριν επιστρέψουν στη δουλειά.

Οι γονείς μου γιόρταζαν επίσης τα γενέθλια των εργαζομένων και έδιναν δώρα.

Η μητέρα μου που ήταν διευθυντής παραγωγής ενημέρωσε τον πατέρα μου για τους εργαζόμενους που είχαν την καλύτερη απόδοση. Τότε, τους αντάμειβαν με 1 ή 2 ημέρες επιπλέον διακοπών.

Κατασκευάζαμε γυναικεία ρούχα και η πλειονότητα των εργαζομένων ήταν γυναίκες και έτσι, δωρίζαμε συχνά ρούχα για αυτούς και τους συγγενείς τους.

Οι γονείς μου έχτισαν επίσης μια μικρή εκκλησία μέσα στις εγκαταστάσεις. Σε συγκεκριμένες βασικές ημερομηνίες, ένας τοπικός ιερέας λειτουργούσε μια σύντομη τελετή. Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και χρόνο για ένα ακόμη διάλειμμα.

Προαγωγές

Υπήρχαν επίσης στιγμές που προωθούσαν τους υπαλλήλους που ήταν παραγωγικοί, πιστοί, παθιασμένοι, αυτούς που επέλυαν προβλήματα, αυτούς που συνεργάζονταν και όσους είχαν ιδέες για το μέλλον της επιχείρησης.

Οι προαγωγές είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για τους υπαλλήλους και μια βασική στρατηγική για εταιρείες που θέλουν να ευδοκιμήσουν, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ένας εφιάλτης για μεγάλες εταιρείες όπου οι εργαζόμενοι τείνουν να εργάζονται αποκλειστικά επικεντρωμένοι στις προαγωγές και υπάρχουν συχνά φορές που είναι διατεθειμένοι να σαμποτάρουν τη συνεργασία τους με άλλους εργαζομένους.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις προαγωγές, γιατί μερικές φορές οι υπάλληλοι μπορούν να γίνουν πραγματικά ζηλότυποι.

Η Φιλοσοφία Μου

Προφανώς, ακολούθησα ένα πολύ παρόμοιο μοτίβο σαν εργοδότης. Σε κάθε επιχείρηση που ίδρυσα συνέχισα να ανταμείβω τους υπαλλήλους με λίγο επιπλέον κάθε φορά. Είτε ήταν χρήματα, χρόνος, ημέρες διακοπών, δώρα, προϊόντα ή οτιδήποτε άλλο.

Η φιλοσοφία μου είναι αυτή: Οι υπάλληλοί σας είναι οι συνεργάτες σας, αλλά εξαρτώνται επίσης από εσάς για να πληρωθούν. Τουλάχιστον, κρατήστε τους ευχαριστημένους με μίνι ανταμοιβές, ώστε να είναι παραγωγικοί.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Επίλογος

Οι ανταμοιβές δουλεύουν για μένα, σχεδόν πάντα. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο, δίνουν στους υπαλλήλους έναν λόγο να παραμείνουν πιστοί και παραγωγικοί, βοηθούν στη σταθεροποίηση του εργασιακού περιβάλλοντος και μειώνουν το άγχος και τη μονοτονία.

Εάν θέλετε να γίνετε ηγέτης που ο κόσμος θα θυμάται, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανταμείψετε τους συνεργάτες σας, έτσι και αλλιώς, έχετε κοινούς στόχους.

Ποιον δρόμο πρόκειται να ακολουθήσετε; Εξαρτάται από εσάς και την προσωπικότητά σας.

Ελπίζω ότι οι εμπειρίες μου θα σας εμπνεύσουν να κάνετε το σωστό.

Χρειάζεστε βοήθεια για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας? Χρειάζεστε βοήθεια για να δημιουργήσετε υπέροχα προϊόντα και υπηρεσίες που το κοινό σας θα λατρέψει?

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε με τα ιδιωτικά μας εργαστήρια κατάρτισης!

Ακόμη ένα άρθρο τελείωσε εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας. Μέχρι το επόμενο άρθρο, να είστε όλοι καλά!

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

“7 Ideals” Demonstration – Workshop #1

“7 Ideals” Demonstration – Workshop #1

The first step is to evaluate our business assets and identify a targeted small group of people to serve. The approach we call “Your What”, niches, micro-niches, questions to be answered in order to identify a targeted group of people, who are webmarketsupport’s ideal customers.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This