fbpx

Ελληνικό Podcast – Ελλάδα Ηγέτης Και Πάλι – Επεισόδιο #2

by Tasos

}

Jul 8, 2021

Καλώς ήρθατε στο πρώτο μας ραδιοφωνικό επεισόδιο. Το ολοκαίνουριο podcast, με τίτλο “Ελλάδα Ηγέτης και Πάλι”, έχει σκοπό να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ώστε η Ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Ένα παράδειγμα από την τουριστική βιομηχανία

Επεισόδιο #2

Ήμουν λοιπόν σε μία παραλία πριν μερικές ημέρες με την οικογένειά μου, και η συγκεκριμένη παραλία βρισκεται σε μία τουριστική περιοχή και σε μήκος πολλών χιλιομέτρων συναντάς πάρα πολλές παραλίες με πλήθος επιχειρήσεων όπως καφετέριες, εστιατόρια, μπαράκια, ξενοδοχεία, ο κόσμος διασκεδάζει, υπάρχει τουρισμός, διάφορες δραστηριότητες…όμως η συγκεκριμένη παραλία ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες.

Το τοπίο γύρω ήταν υπέροχο, και το χωριουδάκι στο κέντρο πολύ γραφικό με διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες όμως δεν είχαν πολύ κόσμο, η παραλία ήταν πανέμορφη, ήτανε κολπάκι, είχει λόφο απέναντι με ένα καστράκι υπέροχο, ένα νησί λίγο πιο μακριά να αχνοφαίνεται, μία κλασσική Ελληνική παραλία, όμως ήταν γεμάτη πέτρες, βράχια και φύκια.

Η πρόσβαση ήταν πάρα πολύ δύσκολη, τα παιδιά έπρεπε να κάνουν έναν άθλο πραγματικά για να μπουν λίγο μεσα στο νερό και να πλατσουρίσουν εκεί μπροστά, δεν μπορούσαν να πάνε εξάλλου πιο πέρα, γιατί μετά τα 5 μέτρα είχε κατευθείαν φύκια.

Και είναι κρίμα γιατί σπάνια συναντάς τέτοιες παραλίες, όλοι γνωρίζουμε την Ελληνική φύση, το πόσο όμορφες είναι οι Ελληνικές παραλίες, είναι αμμουδερές, δεν έχουνε βράχια, δεν έχουνε πέτρες, έχουν λίγα φύκια κάποθ κάπου αλλά οι περισσότερες είναι οργανωμένες, καθαρές, και οι επιχειρήσεις ακμάζουν. 

Και έτσι τα παιδιά είχανε πρόβλημα, δεν μπορούσαν να χαρούν το μπάνιο, περπάτησα όλη τν παραλία μήπως και διακρίνω κάποιο σημείο που να ήταν καθαρό από βράχια και φύκια όμως όλη η παραλία ήταν στην ίδια κατάσταση.

Αν δεν είμασταν καλεσμένοι σε παρέα δεν θα έμενα σε αυτήν την παραλία και η παρέα πήγε εκεί γιατί δεν βρήκε κάτι στις άλλες παραλίες οπότε καταλήξαμε εκεί. 

Και τι κάνεις λοιπόν αν έχεις επιχείρηση σε μια τέτοια περιοχή με τέτοια μειονεκτήματα;

Φυσικά δεν πρέπει να αδρανήσεις, θα πρέπει να δρασρτηριοποιηθείς άμεσα, να έρθεις σε επαφή με τις τοπικές αρχές και με τους άλλους τοπικούς επιχειρηματίες και μαζί να βρείτε μια λύση, να οργανώσετε την παραλία, να διαμορφώσετε το χώρο, να αξιοποιήσετε το αγαθό αυτό και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο προιόν. 

Γιατί χωρίς ένα αξιόλογο προιόν το οποίο να μπορεί να καταναλώσει ο κόσμος δεν μπορείς να περιμένεις πολλά, είναι και αυτό μια επιχείρηση, και αυ΄τη η παραλία είναι μια επιχείρηση, και κάθε επιχείρηση μπορεί να είναι κερδοφόρα, όμως θα πρέπει και μεις να δημιουργήσουμε ένα προιόν αξιόλογο, και να ανταποκρίνεται στις στις ανάγκες των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να καθόμστε με σταυρωμένα χέρια και αυτή θα πρέπει να είναι γενικά η νοοτροπία μας αν θέλουμε να ανεβάσουμε πάλι τη χώρα μας ψηλά, θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να να βελτιώσουμε, να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα, όλα παίχζουν ρόλο, ακόμη και η πιο μικρή παραλία, και η πιο μικρή επιχείρηση. Όλοι μαζί να βλάλουμε το λιθαράκι μας για να βοηθήσουμε και παλι τη χώρα μας να ανέβει.

Και από τη στιγμή που έχεις καλό προιόν μπορείς να περιμένεις και πολύ καλά αποτελέσματα. 

Αν ας πούμε σε αυτή την παραλία διορθωθεί η κατάσταση και διαμορωθεί ο χώρος έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών τότε θα δημιουργηθούν και νέες επιχειρήσεις, θα ανοίξουν ίσως ξενοδοχεία, ίσως άλλες επιχειρήσεις που νοικιάζουνε σκάφη ή άλλο εξοπλισμό, επιχειρήσεις όπως αυτές με τα φουσκωτά που διασκεδάζουν τα παιδιά και όλες μαζί οι επιχειρήσεις θα φέρουν περισσότερο κόσμο, μπορούν να οργανωθούν εκδηλώσεις, συνασπισμοί μεταξύ των επιχεηρήσεων αλλά όλα ξεκινούν από το τελικό προιόν, και αυτό το προιόν θα πρέπει να είναι ανάλογο των απαιτήσεων του κόσμου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας δραστηριοποιείται κυρίως το καλοκαίρι, για αυτό λοιπόν είναι μια τεράστις ευκαιρία να φέρουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε και να έχουμε, γιατί όχι και πάλι, ποιοτικό τουρισμό από πιο πλούσιες χώρες όπως είχαμε παλαιότερα από πολύ πλούσιες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων ηπείρων, και δυστυχώς τον χάσαμε αυτό τον καλό τουρισμό, τώρα έχουμε φυσικά πάλι τουρισμό, αλλά έρχονται κυρίως άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που είχαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας. 

Έτσι λοιπόν κάθετι, οσοδήποτε μικρό και να είναι μετράει, στην οικονομία της χώρας, δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε από το κράτος και από τους τοπικούς φορείς, θα πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση, και όπως είπαμε στο προηγούμενο επεισόδιό μας, συζητήσαμε την έννοια της επιχειρηματικότητας, αναφέραμε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι δραστήριοι, να αναλαμβάνουν δράση, ρίσκο, κινδύνους, , να είναι καινοτόμοι, να αναζητούν πάντα νέες λύσεις και νέα προιόντα, να μην επαναπαύονται, να έχουν ισχυρή φαντασία και φυσικά…ένα όραμα.

Έτσι λοιπόν μαζί μπορούμε να οργανώσουμε κάθε μικρή παραλία, κάθε μικρή επιχείρηση, και να ανεβάσουμε τη χώρα μας. 

Θα πρέπει να ενωθούμε…και όχι μόνο οι επιχειρηματίες!

Κάπου εδώ λοιπόν έφθασε και αυτό το επεισόδιο στο τέλος του, εμείες θα τα πούμε πολύ σύντομα με ένα νέο επεισόδιο.

Μέχρι την επόμηνη φορά λοιπόν, να είστε όλοι καλά.

Επιχειρήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ
Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers 3 secrets for writers looking for clarity workshop mon sep 20 2021
claire zammit - visionary guide to empowering women ebook free download v2
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

LATEST ANNOUNCEMENT Sep 14:

We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 

All the details will be announced shortly with a video.

Be among the first to enter a secret room of entrepreneurs we are going to help this year!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This