fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Ελληνικό Podcast – Ελλάδα Ηγέτης Και Πάλι – Επεισόδιο #1

Ελληνικό Podcast – Ελλάδα Ηγέτης Και Πάλι – Επεισόδιο #1

by Tasos

}

Jun 16, 2021

Καλώς ήρθατε στο πρώτο μας ραδιοφωνικό επεισόδιο. Το ολοκαίνουριο podcast, με τίτλο “Ελλάδα Ηγέτης και Πάλι”, έχει σκοπό να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ώστε η Ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Έννοια της επιχειρηματικότητας

Επεισόδιο #1

Σκοπός αυτού του podcast, του ραδιοφωνικού διαδικτυακού καναλιού δηλαδή, είναι να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Και πιστεύω αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελληνική οικονομία να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί τις τελευταίες 2 δεκαετίες. 

Η Ελληνική αγορά υποφέρει, όμως υπάρχει ελπίδα μέσω του διαδικτύου, και οι Ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό. 

Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε την έννοια της επιχειρηματικότητας. 

Τι ακριβώς είναι ένας επιχειρηματίας?

Είναι κάποιος που απλώς διευθλυνει μια επιχείρηση ή ένα κατάστημα ή παρέχει υπηρεσίες?

Ένας επιχειρηματίας, ναι, χτίζει και διευθύνει επιχειρήσεις, αλλά όχι μόνο αυτό. 

Και πως βλέπω εγώ τα πράγματα:

Ένας επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος για την ανάληψη κινδύνων και ρίσκων, προσπαθεί συνεχώς να βελτιωθεί, και να μεγαλώσει την επιχείρησή του. 

Δημιουργεί συνεχώς νέα προιόντα και υπηρεσίες και προσπαθεί να καινοτομήσει ώστε να προσφέρει τεράστια αξία στην αγορά, στους πελάτες του, την εταιρεία του, αλλά και τον ίδιο του τον ευατό. 

Ένας επιχειρηματίας καταφέρνει αποτελέσματα ανεξλαρτητα από το τι γίνεται γύρω του.

Ένας επιχειρηματίας είναι δραστήριος και προσπαθεί συνεχώς να ανακαλύψει καινούριους τρόπους ώστε να εξελιχθεί και του έρχονται συνεχώς ιδέες τις οποίες προσπαθεί να εκμεταλλευτεί.

Δεν αντιγράφει απλά τους άλλους αλλά επηρεάζεται από αυτούς ώστε να δημιουργήσει νέα προιόντα και υπηρεσίες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά ώστε να παρέχει στους πελάτες τουνέους τρόπους και διαστάσεις ώστε αυτοί να μπορούν να απολαύσουν κάτι συναρπαστικό και καινούριο, κάτι καινοτόμο. 

Ένας επιχειρηματίας δεν προσαρμόζεται απλά στο περιβάλλον του, δημιουργεί ο ίδιος νέα περιβάλλοντα στα οποία μπορεί ναι προσφέρει τεράστια αξία στον κόσμο.

Ανακαλύπτρει και αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται και συνεχώς πειραματίζεται. Δεν τα παρατάει με τίποτα, μέχρι να βρει την τέλεια ευκαιρία. Γνωρίζει βέβαια ότι δεν θα πετύχουν όλες οι ιδέες του, αλλά ξέρει ότι μερικές από τις ιδέες του θα είναι άκρως επιτυχημένες και κερδοφόρες, χωρίς προηγούμενο. 

Ένας επιχειρηματίας αντιδρά γρήγορα σε προβλήματα που παρουσιάζονται, σε δύσκολα ζητήματα ακόμη και σε καταστροφές. 

Οι επιχειρημα΄τιες τείνουν να επιλύουν τα προβλήματα, αντί να τα δημιουργούν και δεν διαμαρτύρονται.

Και είναι επίσης αισιόδοξοι, γνωρίζουν υποσεινήδητα ότι σε περιόδους οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που ζούμε τώρα μόνο με την αιδιοδοξία μπορούν να τα καταφέρουνε. 

Επίσης οι επιχειρηματίες δεν σταματούν να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται. Διαβάζουν και μελετούν άλλους επιτυχημένους ηγέτες και προσωπικότητες από τις οποίες επηρρεάζονται.

Αυστοσχεδιάζουν, πολύ συχνά, για να καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Επίσης οι επιχειρηματίες είναι παραγωγικοί, είναι υπεύθυνοι και μοιράζονται αξίες με τον κόσμο, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. 

Και, αυτό είναι πολύ σημαντικό,  οι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα. Θέλουν να συμβάλλουν σε ένα μεγαλύτερο κίνημα, θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Οι επιχειρηματίες που έχουν συνεώς τον νου τους στα χρήματα δεν προοδεύουν όσο κανείς θα περίμενε. Αυτοί οι οποίοι προοδεύουν είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι μέσω των προιόνταων και υπηρεσιών τους χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία. 

Οι επιχειρηματίες αγχώνονται έντονα επειδή θέλουν αποτελέσματα σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, αλλά επίσης έχουν και αυτόέλεγχο.

Οι επιχειρηματίες είναι καλοί ακροατές, έχουν υπομονή και συνέπεια και είναι άνθρωποι οι οποίοι βοηθούν, βοηθούν οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, βοηθούν άλλους ανθρώπους να κερδίσουν χρήματα και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι δωρητές. Δωρίζουν στην κοινότητα και βοηθούν τους μη προνομιούχους ανθρώπους. Και είναι επίσης περήφανοι για τον ευατό τους.

Οι επιχειρηματίες πιστεύουν σε κάτι πριν καν το δουν, και έχουν ισχυρή φαντασία, δημιουργική φαντασία. Και δεν τους νοιάζει η γνώμη των γύρω τους. Κάποιοι μπορούνα να πιστεύουν ότι είναι τρελοί, ότι οι ιδές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όμως αυτοί πιστεύουν στις ιδέες τους, στη διαίσθησή τους, και αυτός είναι και ίσως ο κυριότερος λόγος που έχει βοηθήσει κάποιους επιχειρηματίες να πάνε τόσο μπροστά και να καταφέρουν τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Διότι εμπιστεύθηκαν τη διαίσθησή τους και καινοτόμησαν. 

Αν δεν καινοτομήσουμε και δεν δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και δεν υλοπιήσουμε τις νέες ιδέες μας τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα. 

Και η καινοτομία έρχεται μέσω του πειραματισμού, και μέσω της έρευνας. Ερευνούμε την αγορά για να εντοπίσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων και να ανακαλύψουμε κενά που υπάρχουν στην αγορά μέσω της έλλειψης κάποιων προιόντων και δημιουργούμε νέα προιόντα για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. 

Επίσης οπι επιχειρηματίες είναι πολύ συχνά καλοί στο μάρκετινγκ, στις πωλήσεις, και στην πειθώ. Μπορούν και πείθουν τους ανθρώπους γύρω τους. Είτε στο χώρο εργασίας, είτε στην οικογένειά τους, στον κοινωνικό τους κύκλο και είναι…ηγέτες.

Και τους ηγέτες τους ακολουθούν οι υπόλοιποι, εμπιστεύονται τη γνώμη τους, τις ιδέες τους, αναζητούν τη συμβουλή τους. 

Αλλά επίσης οι ηγέτες γίνονται και στόχος μισητών και ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να τους καταστρέψουν. Όμως αυτό δεν πρέπει να σας φοβίζει σε καμμία περίπτωση. 

Σαν ηγέτης είναι αναπόφευκτο να έχετε αντιπαλους και εχθρούς. Όμως αυτό είναι καλό. Και πολλές φορές ακόμη και η αρνητική διαφήμιση και προβολή μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειήρησής σας. Για αυτό λοιπόν, μην σας φοβίζουν οι εχθροί, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνετε σωστά για να ασχολούνται μαζί σας.

Και θέλω να κλείσω με το τελευταίο χαρακτηριστικό των επιχειρηματιών το οποίο είναι το όραμα, το όνειρο,, η βλέψη αυτή για το μέλλον.

Οι επιχειρηματίες λοιπόν είναι οραματιστές, ονειροπόλοι και έχουν εμμονή με την αποστολή τους να βελτιώσουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο.

Όπως είπαμε, οι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα. Ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την κοινωνία μέσω των προιόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Εδώ έφτασε στο τέλος του το πρώτο μας επεισόδιο. Σε επόμενα επεισόδια θα επεκταθούμε στο χώρο της επιχειρηματικότητας και στο χώρο του μάρκετινγκ, της διαφήμισης και των πωλήσεων ώστε να γνωρίσετε και σεις τα ωφέλη και τις μεγάλες ευκαιρίες  που κρύβονται όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά γενικά, στον επιχειρηματικό κόσμο.

Εδώ λοιπόν θα σας χαιρετήσω, και θα τα πούμε σύντομα με ένα νέο επεισόδιο.

Μέχρι την επόμενη φιρά να είστε όλοι καλά.

Επιχειρήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ
Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

5 Increases In Risk Levels For High Return Investments

The introduction of the risk management system into the practice of enterprises makes it possible to ensure the stability of their development, increase the validity of decision-making in risky situations, and improve the financial situation through the implementation of all types of activities in controlled conditions.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This