fbpx

Hope*Writers Open $1 Trial + FREE Workshop Sep 22 8 pm ET | Claire Zammit Free Seminar Sep 25

You're Reading:Αγκαλιάστε Την Αποτυχία Και Μάθετε Από Αυτήν

Αγκαλιάστε Την Αποτυχία Και Μάθετε Από Αυτήν

by Tasos

}

Feb 21, 2021

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τόσο την αποτυχία;

Αυτό πηγαίνει πίσω στις ρίζες μας ως είδος σε αυτόν τον πλανήτη. Τότε, μια αποτυχία θα μας κόστιζε έναν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα χειρότερα, τη ζωή μας.

Έπρεπε να επιβιώσουμε και το κάναμε.

Προσαρμοστήκαμε σε μια σειρά από νέα περιβάλλοντα και εξελιχθήκαμε. Στην πραγματικότητα, είμαστε η πιο προσαρμοστική μορφή ζωής στον πλανήτη και στο έως τώρα γνωστό σύμπαν.

Κατά τη βιομηχανική εποχή, μάθαμε πώς τα πράγματα γίνονται με τον «σωστό τρόπο» και τοποθετηθήκαμε σε ατελείωτες γραμμές συναρμολόγησης. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βασίστηκε στην επιτυχία των εργοστασίων. Ξέρετε! Να βρούμε δουλειά, να δουλέψουμε για τα εργοστάσια και μετά, μετά από 10 ή 20 χρόνια, μπορεί να πάρουμε μια προαγωγή και να γίνουμε διευθυντές.

Τότε μια αποτυχία, ακόμη και ένα απλό λάθος θα οδηγούσε σε αμηχανία και απόρριψη από διάφορες ομάδες και κύκλους. Επειδή υπήρχε ο «σωστός τρόπος» για να κάνουμε τα πράγματα.

Και ακόμα, κατά τη διάρκεια αυτών των σύγχρονων εποχών, εξακολουθούμε να φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, να αποτύχουμε.

Είναι στο DNA μας.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έλκονται πιο πολύ στο να αποφεύγουν πράγματα που δεν τους αρέσουν παρά να κυνηγούν πράγματα που θέλουν να συμβούν. Γι ‘αυτό η πλειονότητα των ανθρώπων εγκαταλείπει τα όνειρά της πρόωρα.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να μεταμορφώσουμε τις πεποιθήσεις μας και να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας.

Αγκαλιάστε Την Αποτυχία Και Μάθετε Από Αυτήν

Πειραματισμός και γνώση

Είναι εντάξει αν δοκιμάζεις νέα πράγματα. Είναι ο ορισμός της επιτυχίας, ο μόνος που υπάρχει.

Εάν δεν δοκιμάζετε νέα πράγματα δεν θα λάβετε ποτέ σχόλια και κριτικές και δεν θα αποκτήσετε εμπειρία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για επιχειρηματίες που θα έπρεπε να πειραματίζονται πολύ, περισσότερο από άλλους ανθρώπους.

Γιατί να πειραματιζόμαστε;

Προκειμένου να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς της ζωής και της επιχείρησής μας, να καινοτομήσουμε και να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που χρειάζεται η αγορά, για να γίνουμε καλύτεροι γονείς και ηγέτες, για να δημιουργήσουμε ουσιαστικές και ποιοτικές σχέσεις.

Και με τον πειραματισμό με νέα πράγματα αποκτάτε γνώση. Και η γνώση είναι πολύτιμη. Ακόμα πιο πολύτιμη από το αποτέλεσμα των πειραμάτων σας. 

Γνώση είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται η επιτυχία.

Σίγουρα, θα αποτύχετε ορισμένες φορές, αυτό είναι αναπόφευκτο. Τα περισσότερα από τα πειράματά μας δεν θα επιτύχουν στο βραθμό που θα θέλαμε.

Αλλά ό, τι μαθαίνουμε από πειράματα και αποτυχίες μπορούν να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη ζωή μας. Δεν είναι μόνο μια απώλεια.

Αυτή είναι η διαδικασία και η σωστή νοοτροπία! Θα δοκιμάζω νέα πράγματα και ξέρω ότι μπορεί να αποτύχω, αλλά… ξέρω επίσης ότι θα αποκτήσω γνώσεις που θα αποδειχθούν πολύτιμες κάποια στιγμή στη ζωή μου.

Τι σημαίνει μάθηση

Η εκμάθηση δεν είναι μόνο η ανάγνωση και η απομνημόνευση πραγμάτων.

Πρέπει να πάρουμε ό, τι μαθαίνουμε από τη μελέτη και να το εφαρμόσουμε. Πρέπει να δούμε πώς λειτουργούν τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο και πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στις πράξεις μας.

Έτσι κερδίζουμε εμπειρία.

Και όταν είστε σε θέση να μετατρέψετε αυτήν την εμπειρία σε ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζωή και την επιχείρησή σας ξανά και ξανά, έχετε πραγρματικά αφομοιώσει τη γνώση και την έχετε μετατρέψει σε κινητήριο μοχλό.

Και όταν φθάνετε σε ένα τέτοι σημείο ανώτατης επίγνωσης και μάθησης και χρησιμοποιείτε τις εμπειρίες σας για να έχετε συνεπή αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, γίνεστε επιτυχημένοι.

Λοιπόν, σκεφτείτε το έτσι…η αποτυχία έχει να κάνει με τη μάθηση και την ανάπτυξη

Βασικό μέρος της ανάπτυξης

Θα περιμένατε ένα παιδί 3 μηνών να σηκώνετε και να περπατάει χωρίς να πέφτει κάτω; Αλλά δεν έχετε πρόβλημα με το να παρακολουθείτε το παιδί σας να πέφτει σε αυτήν την ηλικία. Δεν το θεωρείτε αποτυχία. Το θεωρείτε ως μια φυσική διαδικασία ολοκλήρωσης των πραγμάτων. Γιατί να μην κάνετε το ίδιο με τους ενήλικες;

Τι συμβαίνειότσαν κάποιος προσπαθεί να οδηγήσει για πρώτη φορά; Θα μπορούσε κάποιος να γνωρίζει τα πάντα αυτόματα χωρίς εκπαίδευση;

Έχετε παίξει ποτέ μουσική; Οποιοδήποτε όργανο…θα περιμένατε να μην κάνετα καθόλου λάθη;

Δεν απέτυχε ο Αϊνστάιν ή κάποια άλλη ιδιοφυΐα; Ποτέ? Στοιχηματίζω ότι αποτύγχαναν κάθε ημέρα, αλλά είχαν τη «σωστή» νοοτροπία.

Χωρίς αποτυχία, δεν υπάρχει μάθηση, δεν υπάρχει εμπειρία, δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Η αποτυχία είναι απλώς ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης και είναι φυσιολογική.

Παραδείγματα

Ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα αποτυγχάνουν, και όχι μόνο μία ή δύο φορές, αλλά πολλές φορές. Πολλές από τις γιγαντιαίες εταιρείες και επιχειρηματικούς ηγέτες που αναγνωρίζετε τώρα, απέτυχαν παταγωδώς σε κάποιο σημείο της ζωής ή της καριέρας τους.

Γνωρίζατε ότι ο Walt Disney απολύθηκε από έναν συντάκτη λόγω έλλειψης φαντασίας; Η πρώτη του εταιρεία κινουμένων σχεδίων χρεοκόπησε και καταποντίστηκς εκατό φορές.

Ο Thomas Edison ως νεαρό αγόρι άκουσε από τον δάσκαλό του ότι ήταν ανίκανος για να μάθει και να καταφέρει κάτι στη ζωή του. Η πρώτη του επιτυχημένη λάμπα ήταν το αποτέλεσμα περίπου 10.000 αποτυχιών και πειραμάτων που δεν πήγαν όπως είχε προγραμματίσει.

Περισσότερες ιστορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο από το AmericanExpress.

Ευκαιρίες υπάρχουν παντού

Αυτό είναι το αγαπημένο μου γνωμικό από τον Thomas Edison. όχι αυτό που φαίνεται στην εικόνα παραπάνω.

Πολλές από τις αποτυχίες της ζωής είναι άνθρωποι που δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους.

Πρέπει να κρατήσουμε τα μάτια και τις καρδιές μας ανοιχτές για να εντοπίσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο μας.

Η ευκαιρία θα χτυπήσει την πόρτα σας, αλλά είστε έτοιμοι;

Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Seneca λέει ότι η τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.

Δεν θα πω ότι δεν πρέπει να τα παρατάς. Μερικές φορές, η παραίτηση από ορισμένα πράγματα ή στόχους είναι μια σοφή επιλογή.

Αλλά μην τα παρατάς πολύ νωρίς. Δώστε στον εαυτό σας μια δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, ειδικά όταν δοκιμάζετε κάτι νέο. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσουν οι άλλοι ότι είναι σημαντικό. Γιατί η επιτυχία δεν θα έρθει χωρίς την αναγνώριση των άλλων.

Επιχειρήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ZOOM/

Ή ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Με τον: Αναστάσιο Τζώρτζη

*Τα 2 πρώτα εργαστήρια παραδίδονται δωρεάν

ιδιωτικα εκπαιδευτικα εργαστηρια μπανερ

Επίλογος

Μην ανησυχείτε ότι τα πράγματα θα πάνε στραβά. Θα γίνει και αυτό αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα. Πέρα από το φόβο της αποτυχίας, υπάρχει μια άλλη μαγική λέξη που στοιχηματίζω ότι μπορείτε να συσχετιστείστε, πίστη.

Ξέρουμε πώς να εξελιχθούμε και να επιβιώσουμε. Και πιστεύουμε ότι η αποτυχία είναι μόνο μέρος της προόδου. Πρέπει να την αγκαλιάσουμε και να μάθουμε από αυτήν.

Ακόμη ένα άρθρο τελείωσε, εδώ στην Υποστήριξη της Διαδικτυακής Αγοράς. Περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας. Μέχρι το επόμενο άρθρο, να είστε όλοι καλά.

Αναστάσιος Τζώρτζης

Αναστάσιος Τζώρτζης

Ειδικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας από το 1992, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από τα τέλη του 2014, έπεσε στα δίχτυα του διαδικτυακού μάρκετινγκ και έκτοτε βοήθησε εκατοντάδες επιχειρήσεις του εξωτερικού να αυξήσουν τις πωλήσεις και το πελατολόγιο τους.

Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη μουσική και τις τέχνες, τα μαθηματικά, το σκάκι, τον καφέ, το κολύμπι, τα Audi και να περνάει ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του.

hope writers $1 trial membership
claire zammit - free online seminar
kim walsh phillips social selling machine 2.0 banner
photovibrance announcement image 2 easy to use ui
marketing publishing mastery private training workshops featured banner
VIDDYOZE THE $50 PRODIGY SIDEBAR
hot-marketing-and-business-news
flippa marketplace
Postcards by Designmodo
fade to black joey xoto
wealthy-affiliate
Divi WordPress Theme
Bulletproof your Domain for $4.88 a year
roobet banner 333
relaythat

Find a domain starting at $0.88

powered by Namecheap

Categories

Archives

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join Our Newsletter

Get access to marketing and business training, sales secrets and personal stories from the entrepreneurial world, downloads, exclusive discounts and bonuses, and the newsletter to scale your business

Exclusive Access To The “7 Ideals Methodology” Only For Our Subscribers

Get HOT Updates Daily

Read More

Latest Posts

“7 Ideals” Demonstration – Workshop #1

“7 Ideals” Demonstration – Workshop #1

The first step is to evaluate our business assets and identify a targeted small group of people to serve. The approach we call “Your What”, niches, micro-niches, questions to be answered in order to identify a targeted group of people, who are webmarketsupport’s ideal customers.

read more
The "7 Ideals" Marketing Methodology

The "7 Ideals" Marketing Methodology

 

SEP 20: We are so excited to announce a new series of daily workshops.

 We'll be showing you the power of our methodology when it comes to building and growing businesses.

Market research, competition analysis, assets evaluation, creating info-products, sales funnels, paid advertising, social media, video channel, podcast, social audio, and so much more

 

*Exclusive free bonuses, resources, services, and discounts for our subscribers for a lifetime

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This